Régi módszerrel kerülné el a Rockstar Games a GTA 6 szivárgását

Régi módszerrel kerülné el a Rockstar Games a GTA 6 szivárgását

A minőség és a biztonság érdekében változtat a GTA 6-on dolgozó fejlesztők munkarendjén a Rockstar Games.

Februárban újabb adag információ szivárgott ki a GTA 6-ról. A Rockstar Games láthatóan megelégelte azt, hogy lassan a közönség többet tud a játékról, mint a fejlesztők. Ezért most a Bloomberg szerint úgy döntöttek a stúdiónál, hogy véget vetnek ennek. Erre pedig tökéletes alkalmat ad majd, hogy áprilistól már csak az utolsó simításokon kell dolgoznia a csapatnak.

A hírek szerint a Rockstar Games egyik vezetője az alkalmazottaknak küldött levelében arra kért mindenkit, hogy áprilistól kezdve a hét öt munkanapján végig az irodában dolgozzanak, ne home office-ból. A döntést egyrészt a minőségbiztosítással indokolta Jenn Kolbe. A cég egészen egyszerűen azt szeretné elérni, hogy időben és igényesen készüljön el a GTA 6, azaz a valaha volt legambíciózusabb projektjük, amire feltehetően több százmillió dollárt költöttek eddig. Másrészt ez egy biztonsági intézkedés is, hiszen valami mindig kiszivárog a játékról, amit kezdenek megunni a kommunikációjukban általában rendkívül kimért, szűkszavú Rockstarék. A kockázat pedig nyilván csak nőni fog, ha tényleg az utolsó szakaszába lép a fejlesztés, mert már szinte minden készen állhat, ami bele fog kerülni a játékba.

Ezeket olvastad már?

Ha csak a GTA 6-ot nézzük, akkor kapásból eszünkbe juthat három kapcsolódó sztori is, ami miatt bizony el kell fogadnia a fejlesztőknek, hogy nem otthonról fognak dolgozni a jövőben. Volt ugyebár az a februári eset, amiről a cikk elején beszéltünk. De az első igazán hatalmas szivárgás még 2022-ben történt. Ennek köszönhetően egy rakás videó és kép került ki a félkész, még be sem jelentett játékról az internetre. Ezután számtalan részletet kitaláltak a játékosok, például a történettel, a karakterekkel és a helyszínnel kapcsolatban – szóval lőttek a nagy meglepetésnek. A 2023 decemberi hivatalos bejelentés környékén sem sikerült mindent titokban tartani: konkrétan a GTA 6 előzetesét is órákkal a premier előtt tette ki valaki a Twitterre.

Kövess Minket!



Gamer szótár