Megúszta a GTA 6, a szivárgások ellenére sincs nagy baj

Nem kell félni, minden a legnagyobb rendben. Legalábbis ezt próbálják szajkózni a fejesek.

Nagy kérdés, hogy vajon nagyobb volt-e a hype, mikor még csak sejteni lehetett a Grand Theft Auto hatodik részének elkészítését vagy a teaser bejelentést követően lett izgatottabb a rajongótábor? Egy biztos, a GTA V még mindig elképesztően népszerű – 2013 óta több, mint 170 millió példányt értékesítettek belőle –, de lassan ott tartunk, hogy nem akármilyen kockázatot jelenthet majd a Rockstar számára a hatodik epizód megjelentetése, hiszen óriásiak már most az elvárások a fejlesztés alatt álló játékkal szemben. Az pedig, hogy a szivárogtatás jót tett-e a franchise-nak vagy sem, nehéz eldönteni. Bár a kiadó fejesei azt állítják, hogy egyrészt, dacára a hacker által elmondott adatokkal ellentétben, nem tulajdonítottak el semmit a cég szervereiről, másrészt a kiszivárogtatott anyag semmilyen téren nem befolyásolja a jelenlegi ütemtervet.

Nem is olyan régen ugyebár a videójátékos történelem egyik legnagyobb szivárogtatásának lehettünk szem és fültanúi, hiszen több, mint egy órányi anyag került fel a GTA 6 korai hozzáférésű verziójából az internetre. A névtelen feltöltő azt is közölte akkor, hogy egy belsős Rockstar csatornán keresztül jutott hozzá az anyaghoz. A kiszivárgott felvételeken képet kaphatunk a nyílt világú játékmenetről, melyek látszólag megerősítették a korábbi híreket, miszerint a játék Vice Cityben játszódik, és a történetnek egy női főszereplője lesz.

Nem sokkal a történtek után egyébként letartóztattak egy 17 éves fiatalt, akit a Rockstar szervereinek feltörésével gyanúsítanak, de persze az illetékes személy ártatlannak vallotta magát az ügyben. Már akkor leszögezte a Rockstar, hogy az incidens semmilyen hosszú távú hatással nem lesz a fejlesztésre nézve. Azóta nem sokat hallani a projektről és alighanem a rajongók is ezerrel bombázzák a kiadót különféle kérdésekkel, ezért nem véletlen, hogy ezt az üzenetet a Rockstar anyavállalata, a Take-Two most újra megismételte a második negyedéves beszámolójuk során.

„A kiszivárogtatás egy borzasztóan sajnálatos eset volt, és mi valóban nagyon komolyan vesszük az ilyen jellegű incidenseket. Egyelőre pedig nincs bizonyíték arra, hogy anyagi javakat tulajdonítottak volna el tőlünk, ami jó dolog. A szivárogtatásnak emellett természetesen nem lesz semmilyen hatása a fejlesztésre vagy bármi ilyesmire, de rettenetesen kiábrándító, hogy ilyen megtörténhet, ezért egyre éberebbek leszünk a kiberbiztonsággal kapcsolatban.” – mondta a Take-Two vezérigazgatója, Strauss Zelnick.

Reméljük hamarosan azért hallunk új információkat is a GTA6-ról és talán az újdonságok egy részének bejelentése már nincs is olyan nagyon messze.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!