A Japán kormány köszöni a hisztit, de nem érdekli őket az Assassin's Creed Shadows

A Japán kormány köszöni a hisztit, de nem érdekli őket az Assassin's Creed Shadows

Érkezzen meg a játék, legyen izgalmas, legyen szórakoztató. Ez a lényeg, nem az, hogy Yasuke tényleg szamuráj volt-e.

Hónapok óta tart már a vita az Assassin's Creed Shadows körül. Egyre többen vannak azok, akik nem tudják elviselni a történelmileg sosem tisztázott történetű Yasukét és azt, hogy a Ubisoft 100%-osan kijelentette, hogy Yasuke igenis szamuráj volt. Az egész odáig fajult, hogy néhány napja a Ubisoft hivatalosan is bocsánatot kért, mostantól nem tekintik Yasukét szamurájnak, legalábbis nem bizonyítottan. Ugyanakkor azt is elmondták, hogy az Assassin's Creed Shadows nem egy törilecke, hiába alapszik a valós történelmen, fikcióként bátran eltér attól, ezért nem igazán van értelme azon siránkozni, hogy Yasuke szamuráj volt-e vagy sem.

Mondanunk sem kell, hogy ez a bocsánatkérés aligha hatotta meg azokat a rajongókat, akik ezen sorok írója szerint már rég átestek a ló túloldalára. Kell a kritika, a kritika jó és hasznos, de az amit egy hangos kisebb művel a Shadows lejáratásának érdekében... mintha valami politikai cicaharcot látnánk, pedig csak egy videójátékról van szó. Fel nem fogom, hogy miért tekinti bárki szent küldetésének, hogy még ha hibázott is a Ubisoft, akkor minél többször és minél nagyobbat belerúgjon.

A hisztéria már ott tart, hogy a Sankei értesülései szerint, az NHK Party politikai párthoz tartozó Satoshi Hamada a japán kormány elé vitte a vitát, azt kérte kommentálják a Shadows körüli "botrányt".  Úgy tűnik viszont, hogy a szigetország vezetésével egyet értünk abban, hogy már az is sok, ami Twitteren megy a Shadows körül, az meg egyenesen nevetséges, hogy ebből politikai ügyet akarnak csinálni.

A japán Külügyminisztérium egyszerűen annyit felelt, hogy nem érdekli őket a Shadows, egy fikciós történetről van szó, nincs értelme ezzel foglalkozniuk.

Az Oktatási Minisztérium is megszólalt - akik korábban tényleg foglalkoztak már videójátékokkal és megakadályozták például a Dead Space megjelenését az országban - de ők is letudták válaszukat annyival, hogy amíg a játék nem sért közrendi és erkölcsi szabályokat, addig nincs értelme foglalkozni vele.

Az Assassin's Creed Shadows november 15-én jelenik meg PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re is.

Kövess Minket!



Gamer szótár