Joker villantásától még Lady Gaga is kiköpte a kávét a forgatáson

Joker villantásától még Lady Gaga is kiköpte a kávét a forgatáson

Nagy hatással voltak egymásra a művészek, és ez a képernyőn is visszaköszön.

A 2008-as sötét lovagot mindenki az egyik legjobb képregény vagy szuperhősfilmként tartják számon, pedig Heath Ledger beválogatása Joker szerepére sokakban kétségeket ébresztett. Aztán a fiatal színész megmutatta, hogy ott a 'bohóc' az ereiben, és egy új szintre emelte a karaktert. Ami egyben sajnos a saját életére is hatással volt, mert végül nem érhette már meg a film bemutatóját sem, emléke azonban örökre tovább él majd a rajongókban, nem véletlenül.

Aztán jött egy újabb ötlet 2019-ben, érdemes lenne úgy bemutatni a Joker jelenséget, hogy Bruce Wayne, vagyis Batman nem is kap szerepet benne. Joaquin Phoenix Arthur Fleckként szintén parádés alakítást nyújtott, amiért Oscar-díjat is kapott, bár ez a produkció már sokkal jobban megosztotta a közönséget. Eléggé elvont műről van szó, ennek ellenére az a káosz, amit Joker jelképez, tetten érhető Todd Philips rendezésében is. Öt év elteltével pedig ott tartunk, hogy jön a folytatás, méghozzá a Joker: Kétszemélyes téboly (Joker: Folie à Deux) címmel, amelyben Phoenixen kívül feltűnik majd a képernyőn Lady Gaga is, mint Dr Harleen Quinzel, pontosabban Harley Quinn. Miután az énekesnőre esett a választás, rögtön napvilágot láttak az olyan pletykák, miszerint félig-meddig musical filmet kapunk a Joker 2 személyében. Ez a felvetés végül be is igazolódott, több zenés és éneklős jelenetet is tartalmaz a második felvonás.

Nemcsak Lady Gaga ereszti majd ki a hangját, hanem bizony Phoenix is megcsillogtatja énekesi mivoltát. A napokban pedig azt is elmesélte, hogy miként reagált Lady Gaga, amikor meghallotta őt énekelni.

„Úgy emlékszem, hogy kiköpte a kávét, amikor először énekeltem, szóval ez jó érzés volt, izgalommal töltött el, és magabiztossá tett.” – mondta viccesen Phoenix az Empire-nek adott interjújában.

Gaga, aki a folytatásban Joker szerelmének, Harley Quinnnek a szerepében csatlakozik a filmhez, „mindig nagyon bátorító volt” – folytatta Phoenix, és azt is felidézte, hogy az énekesnő a következőt közölte vele: „Tedd azt, amit érzel, ez jó”.

„Valakinek, aki nem ilyen értelemben előadóművész, lehet... kényelmetlen ezt csinálni, de egyben nagyon izgalmas is.” – tette hozzá.

A „Bad Romance” énekesnője számára, aki egy musicalben játszik egy karaktert, másképp kellett felkészülnie, mint amikor általában fellép.

„Az emberek a művésznevemen, Lady Gagaként ismernek, igaz? Az vagyok én, mint az az előadó, de ez a film nem erről szól; egy karaktert játszom. Szóval sokat dolgoztam azon, hogy az éneklésem Lee-től származzon, és ne tőlem, mint előadóművésztől.”

Ezeket olvastad már?

A Joker: Kétszemélyes téboly legutóbbi előzetese nagyszerűre sikeredett, ráadásul egy fontos karakterről is lehullott a lepel, így ezek szerint további érdekes csavarokra is számíthatunk majd a folytatásban. A film egyébként a DC Elseworlds része továbbra is, és nem tartozik bele abba az univerzumba, amelyet Peter Safran és James Gunn épít, mióta átvette a DC Studios irányítását.

Kövess Minket!



Gamer szótár