Még bele sem vágtak, de már kaszálták az Arkham Asylumra kihegyezett horrorsorozatot

Még bele sem vágtak, de már kaszálták az Arkham Asylumra kihegyezett horrorsorozatot

A Batmanhez is kapcsolódó széria végül idő előtt megbukott a Maxnál.

Még 2022 októberében számolt be exkluzívan a Variety arról, hogy Antonio Campos lehet a sorozat írója és showrunnere. Az új széria sztorija eredetileg a Matt Reeves féle Batman világában játszódott volna. Egy bennfentes szerint viszont Campos verziójából végül nem lesz semmi. Ennek ellenére még mindig lehetségesnek tartja, hogy a jövőben elkészülhet egy új, a hírhedt Gotham City-i elmegyógyintézetben játszódó projekt.

Jelenleg azonban ne reménykedjen senki egy ilyen sorozatban. Érdekes utat járt be ez a produkció, mert már 2020-ban nekiláttak az előkészületeknek, de akkor még úgy volt, hogy a Batman című filmben bemutatott Gotham-i rendőrség belső működésére koncentrál a cselekmény. Terrence Wintert kérték fel eredetileg forgatókönyvírónak – emellett ő lett volna az egyik executive producer is –, azonban a kreatív nézeteltérések miatt 2020 novemberében kilépett a projektből. A "Giri/Haji" alkotóját, Joe Bartont vonták be ezután a történetbe, de a Warner Bros. végül Bartonnal sem tudott maradéktalanul megegyezni.

Reeves ezután egy 2022-es interjúban azt mondta, hogy a Gotham PD sorozat nem jön össze, de a történet elkezdett fejlődni, és ebből jött létre az Arkham Asylum koncepciója, amit úgy jellemzett, mint egy horrorfilmet egy kísértetházban. Campos ezután csatlakozott, de nem sokkal később bejelentették, hogy James Gunn és Peter Safran átveszik a DC stúdiót, és elindítanak egy rebootolt filmes és televíziós univerzumot. Gunn 2023 decemberében még arról számolt be, hogy a sorozat még fejlesztés alatt áll, ámbár úgy fogalmazott, hogy a sorozat az új DCU-ban kap helyet, nem pedig a Batman világában játszódik majd.

Ezeket olvastad már?

Mindez nem jelenti azt, hogy a Reeves által életre keltett Batman világa parlagon heverne. A Pingvin (The Penguin), egy bűnügyi drámasorozat, amelyben Colin Farrell újra eljátssza a főgonoszt, a tervek szerint szeptemberben debütál a Maxon, emellett a rendező már dolgozik a Batman második felvonásán. Utóbbi esetében viszont a bemutató időpontját nemrég 2025 októberéről 2026 októberére tolták el, ami kissé meglepte a rajongókat.

Kövess Minket!



Gamer szótár