Beköltözik az MCU-ba az X-Men: Így festenek a széria sztárjai akkor és most

Beköltözik az MCU-ba az X-Men: Így festenek a széria sztárjai akkor és most

Hugh Jackman még talán jobb formában van, most 'fénykorában'.

Repül az idő, és ezt többek között az is jól mutatja, hogy az X-Men franchise két évtized után is él és virul ráadásul a Deadpool és Wolverine után ismét nagy szerep hárul a különleges erőkkel és képességekkel rendelkező lényekre. Az elmúlt időszakban bizony volt néhány próbálkozás, hogy a nagyvásznon is bemutassák a képregényekből jól ismert szereplőket, kaptunk 6 önálló filmet a mutánsokról, Logan, vagyis Wolverine pedig egy saját trilógiában mesélhette el a történetét.

Az X-Men 2000-ben indította be a 20th Century Fox szekerét, mielőtt a Marvel Studios belevágott volna saját filmek készítésébe. Az első alkotásban olyan nevek kaptak szerepet, mint Hugh Jackman, Patrick Stewart és Ian McKellen, akik később alapemberekké váltak, és gyakorlatilag egybeforrtak Rozsomák, X professzor és Magneto karaktereivel.

Ezután jöttek a kasszasikerek, köztük a 2003-as X2, a 2006-os X-Men: Az ellenállás vége (X-Men: The Last Stand), a 2009-es X-Men kezdetek: Farkas (X-Men Origins: Wolverine), 2011-ben az X-Men: Az elsők (X-Men: First Class), 2013-ban a Farkas (The Wolverine), 2014-ben az X-Men: Az eljövendő múlt napjai (X-Men: Days of Future Past), 2016-ban a Deadpool, és még ugyanebben az évben az X-Men: Apokalipszis ( X-Men: Apocalypse), 2017-ben a Logan, 2018-ban a Deadpool 2 és 2019-ben a Dark Phoenix.

A képernyőn zajló csetepaté közepette igazi barátságok alakultak ki. Ryan Reynolds és Jackman igazi cimborákká váltak, amit a Zöld Lámpás sztárjának vicces beszólásai is bizonyítanak, amikor a Deadpool-folytatásban a haverját veszi célba. Nem véletlenül kérte fel a Deadpool harmadik felvonásához, hogy térjen vissza a kultikus szerepéhez, mert az biztos nagyot szólna, és tessék-lássék, beigazolódott a színész-producer ötlete. Rengeteget ugratták azóta egymást, és nagyon úgy tűnik, hogy Jackman élete végéig az egyetlen Wolverine marad a filmes világban, míg a többiek úgy mond pótolhatók.

Még azzal is poénkodott egy 2013. júliusi interjújában, hogy a Wolverine-jelmezét viseli szex közben. Mindenesetre két és fél évtized után azért sokat változik az ember, igaz, a kalandok során új és új társak vagy ellenségek csatlakoztak hozzájuk, akik azért a fiatalabb korosztályból kerültek már ki. Ettől függetlenül mi most megnéztük, hogy miként festettek a filmekben, és miként festenek most az X-Men filmek sztárjai.

Kattints a képre a galéria megtekintéséhez:


Patrick Stewart (Professor X / X Professzor)

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár