20 millió dolláros animációs sorozat készül a Marvel boszorkánykonyhájában

20 millió dolláros animációs sorozat készül a Marvel boszorkánykonyhájában

Pókember, Wakanda vagy a zombik kaptak vajon ennyit?

A Marvel talán egyenesbe jöhet, és ez többek között a Deadpool és Wolverine-nak, valamint a legutóbb újraindított X-Men '97 rajzfilmnek köszönhető, amely az 1997-ben befejezett széria folytatásaként szolgál.

Filmes fronton még van mit fejlődniük, de talán Robert Downey Jr., az új Bosszúállók és a Fantasztikus Négyes reboot elegendő lesz, hogy visszacsábítsa a nézőket a mozikba, animációs fronton viszont úgy tűnik az előbb említett projekt sikerén felbuzdulva komolyan gondolja a jövőjét a stúdió, és ebben a tekintetben akár még a DC mellé is felérhet. Tavaly ugyanis 19,6 millió dollárt (15,5 millió fontot) költöttek egy készülő produkcióra.

Az X-Men '97 nagy sikert aratott a Disney+-on. Az eredetileg 30 évvel korábban a televízióban sugárzott sorozat folytatása a címadó mutánsok hőstetteit mutatja be. Az okos történetvezetés, valamint a forrásanyag iránti tisztelet és egy nagy adag nosztalgia is hozzájárult ahhoz, hogy a sorozat 90+ százalékot érjen el a Rotten Tomatoes oldalán.

A Marvel Studios animációs részlege 2021-ben indult a Mi lenne, ha...? (What If...?) című sorozattal, amely az MCU kezdeti népszerűségét kihasználva a filmek kulcsfontosságú pillanatainak alternatív változatait mutatta be. Szintén sokaknál betalált ez a koncepció. Az, hogy a Disney mennyit költött a sorozatok életre keltésére, szigorú titok övezi, de most kiderült egy olyan dolog, amire sokan felkapták a fejüket.

Az Egyesült Királyságban készült animációs produkciók kivételek, és ennek jó oka van. Ezek ugyanis részesülhetnek az Egyesült Királyság kormányának audiovizuális kiadási hiteléből (AVEC, Audio-Visual Expenditure Credit), amely az országban elköltött összeg 29,25%-áig terjedő készpénz-visszatérítést biztosít számukra. A visszatérítésre való jogosultság feltétele, hogy a produkció alapköltségeinek legalább 10%-a az Egyesült Királyságban végzett tevékenységekhez kapcsolódjon. Hogy ezt a kormány felé bizonyítani tudják, a stúdiók minden egyes ott készülő produkciójukhoz külön céget alapítanak az Egyesült Királyságban. Ezeknek a társaságoknak nyilvánosan hozzáférhető pénzügyi kimutatásokat kell benyújtaniuk, amelyekből pontosan kiderül, hogy mennyibe kerül egy-egy alkotás elkészítése, de persze nem könnyítik meg az érdeklődők helyzetét, mivel általában kódneveket használnak.

A múlt hónap végén a Marvel anyavállalata, a Disney benyújtotta a 4Vibes Productions UK nevű leányvállalatának pénzügyi kimutatásait, amelyek alig több, mint egy évesek. Ebből az derült ki, hogy ez idő alatt a cég összesen 19,6 millió dollárt költött. Nem világos melyik produkcióra mehetett el ennyi, de kétségtelen, hogy animációs filmről van szó. A Marvel Studios Animation jelenleg is készülő műsorai közé tartozik a Your Friendly Neighborhood Spider-Man, a Marvel Zombies, amely azt vizsgálja, mi történne, ha a hősöket megfertőzné egy szörnyű vírus, és az Eyes of Wakanda, amely a mitikus fémből, a vibraniumból készült tárgyakra vadászók csetepatéját járja majd körül.

Ezeket olvastad már?

Ezek közül csak az Eyes of Wakanda kapcsolódhat valamilyen formában a kódnévhez, abból kiindulva, hogy a vibes a Vibranium rövidítése. Ha a kettő nem függ össze egymással, akkor felmerül a kérdés, hogy egy be nem jelentett projektről van-e szó, és ha igen, akkor nem sorozatról, hanem játékfilmről. Egyelőre csak találgatni lehet.

Kövess Minket!



Gamer szótár