Once Human klón a Chernobylite 2? Kiakadtak a rajongók a bejelentő trailerre!

Once Human klón a Chernobylite 2? Kiakadtak a rajongók a bejelentő trailerre!

Alaposan megváltozik a második felvonás az elsőhöz képest, és bár izgalmasnak tűnik az bemutató előzetes, sokan mégis nagyot csalódtak a fejlesztőkben.

Nem olyan sok játék készül, aminek a központi témája szorosan összefügg Chernobillal, mindenesetre a Farm 51 úgy gondolta érdemes tennie vele egy próbát. 2021-ben napvilágot látott a Chernobylite című alkotásuk, amely alapvetően egy történetközpontú túlélőjáték. A sztori során Igor Khymynukot, a csernobili atomerőmű egykori fizikusát alakítjuk, és az egyik feladatunk, hogy visszatérjünk a helyszínre felderíteni az egyik lezárt zónát, többek között a menyasszonya megtalálásának érdekében. A játékmenet nagy része a felfedezéséről szól, ahol ellátmányt és eszközöket kell gyűjteni, miközben különböző 'stalkerek' és katonák vadásznak ránk. Utunk során olyan döntéseket is meg kell hoznunk, amelyek hatással vannak a nem lineáris történetre. Van egy crafting rendszer is, és ez lehetővé teszi, hogy saját felszereléseket és fegyvereket készítsünk. Külön érdekessége ennek az alkotásnak, hogy bármelyik karakter meghalhat, akivel találkozunk, és bármelyik feladatot elbukhatjuk.

Ha nem is a legnépszerűbb címek egyike, de kellemes szórakozást kínált az egyjátékos élményt keresők számára. Most pedig a stúdió bejelentette a folytatást, azonban merőben más irányt vett a fejlesztés, mint azt sokan gondolták volna. A Chernobylite 2: Exclusion Zone ugyanis nyílt világú harcot, craftingot, csapat- és bázismenedzsmentet, valamint a nemlineáris történetmesélést egy lenyűgöző és realisztikus posztapokaliptikus akció-RPG-ben ötvözi. A játék 2025-ben jelenik meg PC-re és konzolokra.

A Chernobylite 2-ben egy planewalkerként utazhatunk a párhuzamos világok között, hogy ráleljünk egy értékes nyersanyagra. E küldetés során félelmetes lények is felbukkannak, akikkel meg kell küzdenünk, de a túlélés érdekében velük is fel kell venni velük a harcot. Ez a koncepció viszont az első rész rajongóinak nem igazán tetszik, a bejelentő videó alatt is jelentős a dislike-ok száma.

Mindenesetre a folytatás révén azt ígéri a stúdió, hogy kibővíti mindazt, amit a játékosok megszerettek az első felvonásban – gondolnak itt a történetre, a mellékszereplőkre, a harcra, fegyverekre és felfedezésre. Éppen ezért egyesek úgy látják, hogy ez igazából csak egy Once Human másolat, ez pedig bántja azokat, akik teljesen mást kaptak 2021-ben az első rész kapcsán. Kérdés, hogy ez még változik-e az idők folyamán a visszajelzések miatt, vagy minden marad az eredeti tervek szerint.

Ezeket olvastad már?

A Chernobylite 2: Exclusion Zone egyelőre nem rendelkezik pontos megjelenési dátummal, de idővel valószínűleg ezt is megtudjuk.

Kövess Minket!



Gamer szótár