Újabb baki árulhatta el a PC-s Red Dead Redemption létezését

Újabb baki árulhatta el a PC-s Red Dead Redemption létezését

John Marston története még a végén eljut a PC-sekhez is.

A Rockstar egy valamit biztosan nagyon jól csinál. Videójátékokat. Elég csak a Grand Theft Auto franchise-ra gondolni, amiből a 6. rész elképesztően nagy hisztériát képes okozni, de felidézhetjük a Red Dead Redemption szériát is. Utóbbiból a második felvonás végül PC-re is ellátogatott hosszú idő után, és óriási sikert aratott, ezért nem csoda, ha a közösség egy része szívesen visszatérne a vadnyugatra, hogy az első epizód kalandjait is végigjátszhassa. Ez azonban még nem most történik meg, de talán nem hiábavaló ez a várakozás.

A PlayStation Network ugyanis erős utalást tett rá, hogy napvilágot láthat a Red Dead Redemption 1 PC-s változata. Annak ellenére, hogy az első rész 15 évvel ezelőtt jelent meg, eddig szinte esély sem volt arra, hogy személyi számítógépekre is ellátogasson a legjobb western cím, hiába kérték egyre többen a rajongók közül.

A PlayStation Store-on viszont megjelent egy szlogen, amely szerint az RDR most először PC-n is elérhetővé válik.

Szerkesztési hiba vagy potenciális szivárgásról van szó?

Ezt az ínyencséget természetesen egy felhasználó szúrta ki, aki a közösségi médiában posztolt egy képet az áruház oldaláról. A képen az látható, hogy a weboldal egyértelműen a Red Dead Redemption 1-ről számol be:

„Tapasztald meg az epikus westernkalandot, amely egy generációt határoztak meg – most először PC-n.”

A leírás szerint ez a játék 2023-ban megjelent felújított változatának továbbfejlesztett verziója, amely további PC-specifikus funkcióval is bővül. Például megkapja a PC-s port a megnövelt képkockasebességet és a többkijelzős támogatást is, ezért aligha tűnik elírásnak a dolog, de sajnos sosem lehet tudni.

Ezeket olvastad már?

Azt is kihangsúlyozza, hogy a játékban nem lesz majd többjátékos tartalom, de a Game of the Year Edition összes bónuszát megkapják a játékosok. Egyelőre tehát nem tudni biztosan, hogy mi a helyzet, de egyre több utalást lehet most már találni az RDR 1 PC-s portjával kapcsolatban, ezért bizakodhatunk, hogy egy napon bejelenti a stúdió a létezését.

Kövess Minket!



Gamer szótár