Hiába jönnek rá a AAA-s játékok, ha egyre csak késik a Nintendo Switch 2

Hiába jönnek rá a AAA-s játékok, ha egyre csak késik a Nintendo Switch 2

Mindenki, így a stúdiók is alig várják már a Nintendo Switch 2 megjelenését, ám a japánok látszólag egyre tovább és tovább halasztják azt.

Egészen mostanáig készpénznek vehettük, hogy a Nintendo Switch 2-t a következő kb. fél évben bejelentik, majd jövő márciusig ki is adják. Mire alapozhattuk ezt? Először is, megbízható iparági forrásoktól – egészen pontosan a konzolra jelenleg is fejlesztő stúdióktól – már egy ideje tudtuk, hogy 2025 első negyedévében érkezik a masina, ezt mondták nekik. Másodszor, a hírek fényében jött az első hivatalos megszólalás is a Nintendo elnökétől, Furukava Suntarótól, aki elárulta az éves jelentésében, hogy ebben az üzleti évben lerántják a leplet az utódról, vagyis legkésőbb jövő márciusig erre az eseményre sor kerül. Ebből a két információból logikusan következik, hogy a bejelentésnek hamarabb kell történnie, esetleg még valamikor idén, ha aztán 2025 első hónapjaiban már a polcokra akarják tenni a Switch 2-t.

Most viszont úgy tűnik, hogy mindez azért nem teljesen így lesz. Legalábbis rendre a konzol megjelenésének csúszásáról számoltak be a konzolra fejlesztő videójátékos stúdiók munkatársai a GameIndustry.biz-nél dolgozó Christopher Dringnek mostanában. Az újságíró pedig most megosztotta a nagyérdeművel is ezeket az információkat a GI Microcast legutóbbi epizódjában:

„Egyetlen olyan fejlesztővel sem beszéltem, aki a megjelenést erre az üzleti évre várná, sőt, azt mondták nekik, hogy ne várjanak rá ebben az üzleti évben. Egy csomó ember, akivel beszéltem, abban reménykedik, hogy jövő áprilisban vagy májusban már kint lesz, hogy inkább az év elején, mintsem a végén [adják ki].”

Ez alapján úgy tűnik, hogy a fejlesztők hatalmas lázban égnek az új konzol miatt, ám az valami miatt a tervezettnél később, csak 2025 áprilisa után indulhat el az első Switch-hez hasonló világhódító útjára. Mondjuk ez éppen egy pozitív hír is lehet, ha nagyon szeretnénk belelátni. Hiszen nemrég kiderült, hogy most sokkal többen és sokkal nagyobb címekkel készülnek a Switch 2 nyitányára, mint azt a nagy előddel tették 2017-ben. Akkoriban a Wii U bukása miatt senki sem számított rá, hogy sok vizet zavar majd a legendás japán konzolgyártó a piacon. De több mint 139 millió eladott Switch után az iparág sokkal komolyabban veszi a masinát ezúttal, így nem csak a belsős stúdiók készülnek a nagy napra, hanem számtalan külsős is, akik jelentős portokat, exkluzívokat szeretnének leszállítani rá.

A késés nyilvánvalóan az ő pénztárcájukra is kihat, mert nem tudnak tervezni a bevételekkel. De azzal, hogy folyamatosan közreadják az ezzel kapcsolatos aggodalmukat, egyúttal arról is árulkodnak, hogy tényleg lehet valami a külsős és AAA-s megjelenésekről szóló pletykák mögött, mert a Nintendo saját emberei valószínűleg nem fecsegnek ennyit.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár