Akkora kudarcot vallott Borderlands, hogy heteken belül már a nappaliból nézhetjük

Akkora kudarcot vallott Borderlands, hogy heteken belül már a nappaliból nézhetjük

Hihetetlen, de sikerült csúnyán elcseszni az egyik legnagyobb múltú és legnagyobb franchise élőszereplős változatát.

A sikeres videójáték-adaptációk korát éljük. Gondoljunk csak a Fallout és a The Last of Us élőszereplős sorozatokra, ezek elképesztően népszerűvé váltak és rengeteg rajongó kedvence végre méltó módon lett átültetve a kisképernyőre. Ezeken kívül megemlíthetnénk a Sonic filmeket, az Öt éjjel Freddy pizzázójában (Five Nights at Freddy's) horrort, az Unchartedet vagy a Mortal Kombatot is. Nem lett mindegyik világmegváltó, de sokak szerint remek szórakozást nyújtanak.

És akkor egyszer csak végre bemutatták a mozikban a Borderlandsot is, amelynek a főszereplői között találjuk Cate Blanchettet, Kevin Hartot, Jamie Lee Curtist, Jack Black pedig Claptrap-et kelti életre, mégis akkorát bukott, hogy ilyet még Hollywoodban sem mindennap látni.

A Borderlands augusztus 9-én került a mozikba, de már az első hétvége után eldőlt, hogy keresztet vethetünk rá. A sztori szerint a titokzatos múltú, hírhedt fejvadásznak, Lilithnek (Blanchett), bár nem önszántából, de vissza kell térnie az otthonába, Pandorára, a galaxis legzűrzavarosabb bolygójára. Küldetése, hogy megtalálja Atlasnak (Edgar Ramírez), az univerzum leghatalmasabb tech-cégét vezető mágnásnak az eltűnt lányát.

Az Eli Roth által rendezett Borderlands viszont nem tudta beváltani a hozzáfűzött reményeket. A nyitányt követően mindössze 21 millió dollárt hozott össze a film, miközben a hírek szerint csak a fejlesztési költség 115 millióba került – a marketinget pedig még bele sem számolták. Éppen ezért nem véletlen, hogy a When to Stream szerint a videójáték-adaptáció várhatóan augusztus 30-án, pénteken debütál a digitális streamingben, a prémium video on demand szolgáltatáson keresztül. A streaming tracker szerint a Borderlands stúdiója, a Lionsgate még nem jelentette be vagy erősítette meg a megjelenési dátumot, és az időpont még változhat, de kötve hisszük, hogy sokáig szeretnék halasztani a dolgot ilyen teljesítmény után.

Ezeket olvastad már?

Ráadásul azért is biztosnak tűnik ez a dátum, mert a Borderlands már előrendelhető 24,99 dollárért a Prime Videón.

Kövess Minket!



Gamer szótár