Így festenek az Indiana Jones-filmek sztárjai évtizedekkel a filmek után

Így festenek az Indiana Jones-filmek sztárjai évtizedekkel a filmek után

Minden idők legjobb Indiana Jones alkotása fut be decemberben, de vajon mi a helyzet a filmsorozat főszereplőivel?

Az elveszett frigyláda fosztogatói 1981-es bemutatója óta eltelt évek alatt számos színész feltűnt már Harrison Ford mellett az Indiana Jones-filmekben, köztük Sir Sean Connery, Cate Blanchett, Ke Huy Quan és River Phoenix. Több mint négy évtizeddel a filmsorozat debütálása, és 3 további epizód után még egy felvonást összehoztak, és az egészben az volt a legjobb, hogy Fordot is sikerült megnyerni a projekthez, amelyben még egyszer, utoljára magára ölthette a régész-kalandor szerepét. Az Indiana Jones és a végzet tárcsája című alkotást 2023 nyarán mutatták be, de eléggé vegyes fogadtatásra lelt a kritikusok és a rajongók körében egyaránt, nem úgy, mint a játékból a 2024-es Gamescom során levetített trailert:

A 2022-es D23 Expón bemutatott film előzetese után Ford így nyilatkozott róla:

„Az Indiana Jones-filmek a fantáziáról és a rejtélyekről szólnak, de magáról a szívről is. Van egy igazán nagyszerű történetünk, valamint egy olyan filmünk, ami szétrúgja a segged.

Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer főszereplő leszek. Tényleg csak abban reménykedtem, hogy színészként meg tudok majd élni, és nem kell kiegészítenem a jövedelmemet valami más mellékállással... Azt hittem, szerencsés leszek, ha egy átlagos tévésorozatban kapok egy karakterszerepet.”

Aztán kiderült, hogy egy istenadta tehetség lakozik Harrison Fordban, és végül egy egész franchise-t sikerült összehozni az ő vezetésével. Már az első film után nagyon sokan megkedvelték, és jól is állt neki a karakter, aki előszeretettel járja a sírokat, menti meg az ősi ereklyéket, találkozik idegenekkel és veri pofán a nácikat. Először az 1981-es Az elveszett frigyláda fosztogatóiban tűnt fel, majd jött az 1984-es Indiana Jones és a végzet temploma, az 1989-es Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, és a 2008-as Indiana Jones és a kristálykoponya királysága, mielőtt kiötlötték volna a sors tárcsája koncepcióját.

Ford, annak ellenére, hogy már 82 éves, még mindig rendkívül aktív, hiszen az elmúlt években számos nagyszerű alkotásban is szerepelt, mint például a Szárnyas fejvadász 2049, az 1923, a Direkt terápia, de a jövőre bemutatásra kerülő Amerika Kapitány: Szép új világban (Captain America: Brand new world) is megcsodálhatjuk majd a játékát.

Az Indiana Jones franchise másik kihagyhatatlan szereplője, Karen Allen 28 éves volt, amikor először játszotta Marion Ravenwoodot az első epizódban, mint Indy egykori barátnője. A közönség azonban ellentmondásosnak találta a kapcsolatukat, mivel Marion tinédzser volt, amikor a film eseményei előtt együtt voltak.

Ezeket olvastad már?

A nő végül mégiscsak létfontosságú volt Indy nácik elleni harcában, mivel nála volt Ra pálcájának egy darabja, ami segített a kalandornak a frigyláda felkutatásában. Allen A kristálykoponya királysága című filmben visszatért, de további szerepet már nem kapott Ford mellett. Ettől függetlenül az elmúlt négy évtized alatt tényleg jó néhány nagy név megfordult a kalandor életében a nagyvásznon, ezért összegyűjtöttük a legfontosabbakat és megnéztük miként festettek a filmekben, és mi a helyzet velük mostanság.

Kattints a képre a galéria megtekintéséhez:


Karen Allen (Marion Ravenwood – Az elveszett frigyláda fosztogatói)

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár