Trilógiává érhet a Joker-széria? A rendező megmondta a frankót!

Trilógiává érhet a Joker-széria? A rendező megmondta a frankót!

Todd Philips egyetlen mondattal földbe tiporta a rajongók álmát.

A Joker 3 esélyei jelenleg nem túl jók, pedig még be sem mutatták a második felvonást. Mindenesetre a Joker: Kétszemélyes téboly (Folie à Deux) története az első nagy szuperhősfilm-musical révén új, merész irányba mozdítja el a DC franchise-t. Joaquin Phoenix visszatér a címszereplőként, míg Lady Gaga Harley Quinnként csatlakozik hozzá, de mielőtt még átélhettük volna a folytatás izgalmait, már egy ideje pletykálnak egy esetleges harmadik részről, amelyben a duó ismét tiszteletét tenné. Sajnos el kell keserítenem az olvasókat, ugyanis a rendező nem éppen erről adott tanúbizonyságot.

A Variety-nek nyilatkozva Todd Phillips, a Joker-franchise rendezője konkrétan elmondta a véleményét egy esetleges harmadik résszel kapcsolatban. Úgy tűnik, készen áll arra, hogy továbblépjen:

„Jó volt két film erejéig játszani ebben a homokozóban, de azt hiszem, elmondtuk, amit el akartunk mondani ebben a világban.”

Egy komor eredettörténet és most egy musical után úgy tűnik, hogy a Joker 3 végül sosem lát napvilágot. Phoenix bohóca tehát valószínűleg sosem jelenik majd meg Batman ellenfeleként, de a saját sztoriját sem folytatja majd a Kétszemélyes téboly után.

Van értelme a 2 filmnek?

Todd Philips lelombozó nyilatkozatán túl az összefüggéseket tekintve van értelme a két felvonásos sztorinak. Ugyebár Arthur Fleck nem veszi fel a harcot Batmannel, és alapvetően nem is az a bohóc, akit a korábbi képregényekből és filmekből megismerhettünk. Ez a Joker nem egy bűnözői lángelme. Ráadásul a 2019-es Joker önmagában is jó volt, tehát már ott sem volt hiányérzete az embernek, hogy mindenképp szeretne egy következő produkciót. A film elérte, amit kitűzött célul: egy lenyűgöző és tragikus eredettörténetet hozott össze a DC egyik legikonikusabb karakterének. A végére Arthurból Joker lett, és úgy tűnt, hogy a jövője eldőlt. Egyes dolgok miatt viszont indokolt a Kétszemélyes téboly.

Ezeket olvastad már?

Például a második részben bemutatkozhat Harley Quinn is, aki nagy hatással volt a bohócra, ráadásul musicalként egy teljesen más perspektívából mesélheti el az eseményeket. Sokan pedig még arra is gondoltak, hogy bizonyos tekintetben az Arthur Fleck elméjében lejátszódó folyamatokat láthatjuk megjelenítve. Páratlan élményt nyújthat a szuperhősfilmek között, és minden szem rászegeződik majd, hogy vajon sikerül-e a következő szintre lépnie az alkotásnak. A két nagyon különböző film és megközelítés miatt nem biztos, hogy a Joker 3-ban még sok mindent el lehetne mondani, ahogyan azt maga Philips is megosztotta.

Kövess Minket!



Gamer szótár