Home office, na még mit nem: heti öt nap irodai munkára kötelezi dolgozóit a Nothing

Home office, na még mit nem: heti öt nap irodai munkára kötelezi dolgozóit a Nothing

A brit Nothingnál úgy döntöttek, hogy aki nem tudja megoldani, hogy heti öt napot bejárjon az irodába, annak nincs keresnivalója a cégnél.

A koronavírus-járvány idején, amelyik cég csak megtehette, átállt az otthoni munkavégzésre, hogy minél kevesebb dolgozójuk érintkezzen személyesen egymással, ezzel is csökkentve a fertőzés terjedésének kockázatát. A home office ezt követően azonban olyan népszerűvé vált, hogy sok cég még a COVID-válság lecsengését követően is megtartotta az otthoni munkavégzés lehetőségét, vagy egyfajta hibrid modellt vezettek be, amely lehetővé tette, hogy a munkavállaló a hét egyik felét otthon, a másikat az irodában töltse. Bár ez a lehetőség továbbra is sok cégnél fennáll, láthatóan egyre többen döntenek úgy, hogy elsősorban az irodai munkavégzést szorgalmazzák.

Minden jel arra mutat, hogy az iPhone brit kihívójának tartott Nothingnál is betelhetett a pohár az otthoni munka kapcsán. A The Verge arról ír, hogy a vezérigazgató, Carl Pei a múlt hét folyamán egy meglehetősen kemény hangvételű e-mailt küldött szét a dolgozók között, amelyben arról írt, hogy nincs több home office, azok a dolgozók pedig, akik nem tudják elengedni a távmunka gondolatát, jobban teszik, ha inkább új munkahely után néznek. A Nothing főnöke mindezt azzal magyarázta, hogy nem lehetséges úgy együttműködni, ha a dolgozók nem járnak be, és az innováció előremozdítása is nehézkes emiatt. 

A távmunka nem kompatibilis a magas ambíciószinttel és a gyorsasággal” - olvasható a LinkedIn-en is megtalálható levélben, amelyben Pei szarkasztikusan még azt is megjegyzi, hogy a Nothing egy felnőtteknek szóló cég, a home office pedig nem segíti őket abban, hogy kiaknázzák a lehetőségeiket. Úgy tudni, hogy az új döntés várhatóan két hónap múlva lép majd életbe. 

Bár a Nothing döntése elsőre szigorúnak tűnhet, a közelmúltban több technológiai cég is visszahívta dolgozóit, még ha nem is zárták ki teljesen a home office lehetőségét. Mostanra többek közt a Meta, az Amazon, a Google, a Roblox és a Zoom is megkövetelei az alkalmazottaitól, hogy legalább heti három napot az irodában dolgozzanak. 

Kövess Minket!



Gamer szótár