Magyarokkal a fedélzeten jön az Amazon videójátékos sorozata

Magyarokkal a fedélzeten jön az Amazon videójátékos sorozata

Nem a véletlen műve, hiszen a csapat már a stúdió előző projektjében is jócskán besegített.

Egy videójátékot általában a grafika, a hangok, a játékélmény, illetve a történet határoz meg, de elsősorban akkor tudja igazán jól megfogni a játékosokat, ha kellemes szórakozást nyújt. Akadnak azért biztosan olyanok bőven, akik egyértelműen azt szeretik, ha kezükbe vehetik az irányítást, és nem a mozizás kerül előtérbe egy videójáték elindítása után. Pedig ez a része is legalább olyan fontos és érdekfeszítő lehet, pláne a számítástechnika fejlődésének hála, mára már egészen elképesztően látványos és lenyűgöző átvezető animációkat vagy videókat tudnak készíteni. Szerencsére, mint oly sok másban is, ebben is élen járunk mi magyarok, köszönhetően a 2002-ben életre keltett DIGIC Pictures stúdiónak.

Kezdjük azzal, hogy a Prime Video leleplezte a Gamescom 2024 Opening Night Live során az új, magával ragadó animációs antológiasorozatát, a Secret Levelt, amely eredeti rövid történeteket tartalmaz majd a legkedveltebb videojátékok világából. Már ez a bejelentés sem volt érzelemmentes, hiszen az Amazon MGM Studios és a Blur Studio-s mögött álló csapat elképesztően nagy szenvedéllyel dolgozik ezeken a projekteken, miközben a rajongók ebből szinte mit sem látnak, ezek a pillanatok viszont számukra is leírhatatlan érzést jelentenek. Nem véletlenül csordult ki a könnye Tim Millernek, a többek között a Deadpool és a Sonic filmek rendezőjének, mikor felvezette az új szériának az első trailerét. A hivatalos információk szerint olyan címek szerepelnek majd benne, mint a Armored Core, Concord, Crossfire, Dungeons & Dragons, Exodus, Honor of Kings, Mega Man, New World: Aeternum, PAC-MAN, Sifu, Spelunky, The Outer Worlds, Unreal Tournament, Warhammer 40,000, sőt még Keanu Reeves virtuális alteregója is feltűnik majd benne. A Love, Death + Robots alkotói 15 észbontó epizódot és úttörő animációt ígérnek, és a december 10-én debütáló Secret Level kizárólag Prime Videón lesz elérhető.

Ami pedig minket, magyarokat illeti, a több, mint két évtizede működő DIGIC Pictures szintén besegített a munkálatokba. Olyan kiváló projekteken dolgoztak a korábbi esztendőkben, mint az Assassin's Creed, a Call of Duty, a The Witcher és az Uncharted, hogy csak néhányat említsünk. Elképesztő trailereket, átvezető animációkat és játékon belüli cgi videókat kaptunk tőlünk, amiket még mai szemmel is csodálunk. Tényleg párját ritkítja az a minőség, amit ők képesek letenni az asztalra. Ezek után pedig jött a Netflixre készülő Love, Death & Robots animációs sorozat, amihez saját rövidfilmet raktak össze The Secret War címmel. Olyan jól sikerült, hogy Annie-díjat is kaptak érte, így tehát el lehet képzelni, hogy milyen szintet üt majd meg a Secret Level a látvány terén.

Ezeket olvastad már?

2021-ben kiváltak a Saber Interactive irányítása alól, és ezt követően új területen is igyekeznek kamatoztatni a tudásukat. A glasgow-i Axis Studiosszal karöltve két animációs filmen dolgoznak, az egyik a Worlds Apart címet viselő egész estés fantasy-kalandfilm, míg a másikról egyelőre nincs információ.

Kövess Minket!



Gamer szótár