Íme a 2024-es Gamescom legfurcsább bejelentése

Íme a 2024-es Gamescom legfurcsább bejelentése

Annak mindenképpen örülünk, hogy Peter Molyneux új játékkal jelentkezett, de maga a program... valahogy nem tűnik egy olyan játéknak, ami 2024-ben megállja a helyét.

Tegnap este volt a 2024-es Gamescom két órás élő megnyitója, amiben olyan játékokat mutattak be, mint a Call of Duty: Black Ops 6, a Borderlands 4, az Indiana Jones and The Great Circle, az új Mafia vagy éppen a Masters of Albion. Utóbbi nem cseng ismerősen? És ha azt mondom, hogy Peter Molyneux, Dungeon Keeper, Black & White és Fable? Így már gyanítom dereng valami, hiszen ezeket a legendás játékokat mindenkinek illik legalább ismerni, ahogy Molyneux nevét is, aki egy valóságos iparági legenda, még ha a furcsább fajtából is. Remek játékokat tett le az asztalra az évek alatt, ehhez kétség sem férhet. Ugyanakkor ahhoz sem, hogy Peter Molyneux szeret nagyot álmodni és még nagyobb kiáltani, hogy aztán az ígéretei felét besöpörje a szőnyeg alá. Gyakorlatilag minden játékából világmegváltó programot szeretne csinálni, forradalmi, a saját idejét megelőző ötletekkel, hogy aztán a munka során mindig rádöbbenjen, bizony nem minden álmát lehet megvalósítani és bizony le kell butítani a játékait ahhoz, hogy azok megjelenhessenek. Picit ez az érzésünk van most is, de az sem kizárt hogy Molyneux a 20 évvel ezelőtti világban ragadt és az akkori álmait próbálja most megvalósítani.

Legújabb játéka a Masters of Albion (igen, a Fable-játékokból ismert Albion) gyakorlatilag egy Black & White 2.0, egy újabb istenszimulátor, amiben már kiélheti azon vágyait a készítője, amit anno 2001-ben a technikai hátrányok miatt nem tudott. Városkánk lakóit a szokásos God mode-ból igazgathatjuk majd, természetesen a Molyneux-től megszokott humorral és bájos bugyutasággal, ám amikor leszáll az est és szörnyek támadnak ránk, TPS-nézetbe is válhatunk és úgy is lekaszabolhatjuk a ránk támadó ellenfeleket. Picit The Sims, picit Black & White, picit Fable, de egész valahogy nem áll össze.

Csúnya, dohos, izzadtságszagú, végig olyan érzésünk volt a videó láttán, hogy ez 20 éve még csak-csak érdekes volt, manapság már édes kevés lesz bármiféle sikerhez. A játékon egyéb egy pici csapat, 20 fő dolgozik és egyelőre Molyneux saját pénzéből épül a projekt, de ki tudja, lehet a jövőben még találnak maguknak kiadót, mecénást, aki segíti majd őket.

A Masters of Albion egyelőre kora stádiumban jár, nem tudni mikor jelenhet meg, de Steamen már a kívánságlistánkra tehetjük a játékot.

Kövess Minket!



Gamer szótár