Nem véletlenül maradtak ki az xboxosok a Black Myth Wukong mókából

Nem véletlenül maradtak ki az xboxosok a Black Myth Wukong mókából

Nem egy exkluzív szerződés áll a Black Myth: Wukong xboxos kiadásának útjában, de akkor mégis micsoda?

Hatalmas siker eddig a Black Myth: Wukong, a kínai soulslike játék, amelyet a Game Science fejlesztett. Csak a Steamen milliók játszák napról napra az augusztus 20-án megjelent címet, ami azért nem gyerekjáték. De a kritikusok többsége is oda meg vissza volt tőle, hiába nem találta fel a spanyolviaszt. Egy csoportnyi gamer azonban kénytelen a sarokban duzzogva figyelni, amíg mindenki más jól érzi magát, mert Xboxra sajnos még mindig nem jelent meg a játék.

A Black Myth: Wukong jelenleg csak PlayStation 5-re és PC-re érhető el, de ez egyáltalán nem azért alakult így, mert a fejlesztők exkluzív szerződésben állnának a Sony-val, a Valve-val vagy bárki mással. De akkor mégis miért kerülte el a Microsoft konzolját ekkora ívben az idei év legnagyobb sikersztorijainak egyike? Nos, mint a Forbesnál író Paul Tassi rávilágított, Xbox Series X|S-en egész egyszerűen nem úgy fut a program, mint kellene, ezért nem adható ki.

A Black Myth: Wukongnak egyelőre nincsen hivatalos megjelenési dátuma egyik Xboxra sem, pedig a Game Science lefejlesztette a játékot erre a masinára is. Viszont amíg a PS5-ön és a rendszerkövetelményt megugró PC-ken szépen futkározik a program, addig a Series S hardvere egész egyszerűen túl kevés hozzá. És mivel a Microsoft kötelezi a fejlesztőket, hogy mindkét konzoljukra adják ki a játékokat, ezért az sem járható út, hogy az erősebb és így problémamentesebb Series X-re kiadják, de az S pedig továbbra is kimaradjon a mókából.

Ezért a Game Science munkatársai kénytelenek tovább optimalizálni az Unreal Engine 5-ös Wukongot abban a reményben, hogy egyszer elérik a kívánt teljesítmény–látvány egyensúlyt. Viszont az egyáltalán nem bíztató jel, hogy egyre több stúdió panaszkodik a Series S visszamaradottságára: korábban például a Kingdom Come: Deliverance 2 mögött álló Warhorse Studiosnak is volt pár keresetlen szava a gyengébbik Xbox miatt, mert kénytelenek voltak a vártnál nagyobb kompromisszumot kötni azért, hogy a Microsoft masináira is kiadhassák játékukat.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár