Mostanra csupán egy játék választja el a Black Myth: Wukongot a Steam királya címtől

Mostanra csupán egy játék választja el a Black Myth: Wukongot a Steam királya címtől

Már csak egy, azonban a legnagyobb lépcsőfokot kell megugornia.

Tegnap reggel őrületes sikerrel indult a Game Science első játéka, a Black Myth: Wukong. A nyugati utazáson alapuló akció-RPG már egy órával a debütálása után történelmi eredményt ért el azzal, hogy egyidejű 1 443 570 játékosával a Steam minden idők 4. legtöbbek által játszott játéka, és első számú single playerje lett. A játékosok egyszerűen odavannak érte, és Steamen százezrével írják a fejlesztőknek szóló szerelmesleveleket. Ebből kiindulva sejteni lehetett, hogy a történet nem áll meg itt, ami mára be is bizonyosodott, mikor újabb szuper alkotásokat utasított maga mögé a majomkirály.

Mostanra kijelenthető, hogy csupán a PUBG: BATTLEGROUNDS áll a Black Myth: Wukong és a Steam királya cím között, ugyanis a friss alkotás alig fél nappal az indulása után 2 223 179 egyidejű játékost számlálhatott, ezzel lehagyva a 2 101 867-es csúccsal rendelkező Palworldöt, és az 1 818 773-as rekorddal a dobogóról lecsúszó Counter-Strike 2-t. Arra azonban, hogy behúzza az első helyet vajmi kevés esélyt látok, ugyanis több mint 1 milliós lemaradásban van a Battle Royale-ok egykori uralkodójához képest.

A napokban a Black Myth: Wukong játékosszáma már pár százezerrel tovább növekedhet, viszont trónfosztásra valószínűleg majd egy esetleges DLC kiadásakor kerülhet sor – mielőtt néhányan nagyon beleélnék magatokat, fontos leszögezni, hogy egyelőre ilyen tervekről még szó sincsen. Mindenesetre elképesztő, hogy egy kiadó első játékáról beszélünk – ami ráadásul 60 euróba kerül –, és sikeresen versenybe száll, sőt, maga mögé is utasítja szinte az összes vetélytársát.

További cikkek a játékról:

  • Tárhelyet is érdemes venni a játék mellé? – IDE KATTINTVA olvashatod!
  • Ennyi időbe telik kipörgetni – IDE KATTINTVA olvashatod!
  • A tartalomgyártóknak mellőzniük kell a "feminista propagandát" – IDE KATTINTVA olvashatod!
  • Lenyűgöző boss fight videót tettek közzé a fejlesztők – IDE KATTINTVA olvashatod!
  • Első kritikák IDE KATTINTVA olvashatod!

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár