Az első Black Myth: Wukong kritikák felfedték, hogy miként sikerült a játék

Az első Black Myth: Wukong kritikák felfedték, hogy miként sikerült a játék

Kiderült, hogy megért-e ennyire várni rá.

Annak ellenére, hogy lassan már csak órák választanak el bennünket a Game Science első játékának, a Black Myth: Wukongnak a debütálásától, eddig csupán a szivárogtatásokra és a fejlesztők által közzétett kedvcsinálókra, valamint rövid gameplayekre alapozhattuk a véleményünket vele kapcsolatban a végső előzetes egyébként sikeresen levett mindenkit a lábáról. Mivel az év egyik leginkább várt játékáról beszélünk, érthető, hogy a rajongók lélegzetvisszafojtva várták az első hivatalos kritikákat, melyek az első valódi visszajelzések a végeredményről. Mostanra elérhetővé váltak a játék első tesztjei, melyek összességében bizakodásra adnak okot.

Kijelenthető, hogy a tesztet végzők nagy része elégedett a Black Myth: Wukonggal, azonban tökéletes pontszámmal kevés helyen találkozhatunk. Ennek ellenére nagy szavakkal illetik a Game Science-t, ugyanis első játékukkal magasra tették a lécet, sőt, egyesek szerint akár az év játéka díjért is indulhatnak vele. De nézzük is meg, hogy pontosan miféle pozitívumokkal és negatívumokkal találkozhatunk az elérhető kritikákban.

Pozitívumok

  • Hangulatosan megalkotott, magával ragadó világ
  • Jól kidolgozott és adrenalindús harcrendszer
  • Változatos és kellő kreativitással megalkotott bossok
  • Mitológiai elemek szuper felhasználása, és beépítése a játékba

Negatívumok

  • Kevés felfedezhető újdonság, és összességében ingerszegény történet
  • A pályák bejárhatósága nagyon korlátozott, láthatatlan falakkal is találkozhatunk
  • Idővel unalmasak az átlagos ellenfelek, túlságosan csak a bossokon van a hangsúly
  • Kezdetben néhány túlságosan nehéz feladat, melyek riasztóak lehetnek
  • A tesztelés során számos technikai probléma (javításra kerülhetnek a kiadásig)

A több negatívumból úgy tűnhet, hogy a játék csalódást fog okozni az érdeklődők számára, azonban ez egyáltalán nem így van. Ezek többségi csupán kisebb horderővel bír, és a hiányuk csak még inkább a tökéletesség felé terelné a játékos. Még egyszer fontos kiemelnem, hogy a stúdió első játékáról van szó, ami rögtön más színben tünteti fel a dolgokat. A MetaCritic oldalán leadott értékelésekkel a Black Myth: Wukong jelenleg 82 ponton áll, hamarosan viszont végre mindenki saját véleményt alkothat a játékról.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár