A

A "feminista propaganda" mellőzését kérik a Black Myth: Wukong streamerektől

A játékhoz való hozzáférést kérők hosszas listát kaptak arról, hogy miről nem beszélhetnek.

A tartalomgyártók és a játékosok is rajtra készen állnak, ugyanis a holnapi nap folyamán végre elérhetővé válik PC-n és PlayStation 5-ön az év egyik legjobban várt játéka, a Black Myth: Wukong. A Game Science régóta formálja az első játékát, mely az előzetes kritikák szerint nem fog csalódást okozni az érdeklődők számára. Ahogy közeledik a debütálás, egyre több minden derül ki a játékról, most pedig egy furcsa e-mail is napvilágot látott, amit a fejlesztők küldtek a kódot kérő tartalomgyártóknak.

Mostanra több forrás is megerősítette, hogy a Game Science bizzar követeléseket támaszt azokkal az influenszerekkel szemben, akik hozzáférést szeretnének kérni a játékhoz. E-mailben kérik őket arra, hogy csupán a játék élvezetével törődjenek, és kerüljék az alábbi tevékenységeket:

  • NE sérts meg más tartalomgyártókat vagy játékosokat
  • NE használj sértő nyelvezetet/humort
  • NE tartalmazzon politikát, erőszakot, meztelenséget, feminista propagandát, fetisizálást és egyéb negatív diskurzusra ösztönző tartalmat az adás
  • NE használjon vitát kiváltó szavakat, például „karantén”, „elszigetelés” vagy „COVID-19”
  • NE vitassa meg a kínai játékiparhoz, politikákhoz, véleményekhez, hírekhez stb. kapcsolódó tartalmakat

Nyilvánvaló, hogy többek között a COVID kellemetlen téma lehet egy kínai videójáték-fejlesztő cég számára, de vajon miből gondolják azt, hogy ez bármilyen formában szóba kerülne az adások vagy videófelvételek során? A feminista propaganda pedig valószínűleg azért került fel a listára, mivel a Wukong készítőinél korábban felmerült a szexizmus vádja, mely sebet úgy tűnik nem szeretnék, ha valaki feltépné.

Összességében ez a levél a túlzott óvatosság érzését kelti, pedig az üzenete alapjáraton nem rossz, hiszen azt szeretnék, hogy a tartalomgyártók a játékot helyezzék előtérbe. Mindenesetre egy ilyen lépés a nyugati videójáték-fejlesztők esetében elképzelhetetlen lenne, azonban most egy távol-keleti vállalatról van szó, így az érintetteknek egyszerűen bele kell törődniük a dologba, és a játékra összpontosítani.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár