Érdemes tárhelyet is venni a Black Myth: Wukong mellé?

Érdemes tárhelyet is venni a Black Myth: Wukong mellé?

Sokan meglepődtek a játék fájljainak a méretén.

Ma reggel minden előzetes várakozást felülmúló rajtot vett a Black Myth: Wukong, és mostanra már sok-sok millióan bújtak a majomkirály bőrébe – az egyidejű játékosszámot tekintve rögtön 4. helyre került a Steames játékok között, a maga közel 1,5 millió felhasználójával. A Game Science videójáték-fejlesztő vállalat úgy tűnik, hogy rögtön hatalmas sikerrel kezdi a pályafutását, ugyanis már első címükkel beírták magukat a történelembe. Többnyire mindenki nagyon elégedett, azonban többeket meglepett a játék fájljainak mérete PC-n és PS5-ön egyaránt.

A Black Myth: Wukong számítógépeken közel 130 GB, PlayStation 5-ön pedig 104 GB szabad helyet igényel. Ez elsőre ijesztően hangzik, azonban megnézve az elmúlt évek tendenciáját, összességében nem lehet okunk a panaszra. Egy gigásza és összetett játékról van szó, mely annak ellenére, hogy Unreal Engine 5-ben készült, jó optimalizálást tudhat magáénak, és ez a végső méretein is látszik. Példának okáért érdemes megemlíteni, hogy a God of War Ragnarök PC-n 190 GB körül lesz, PS5-ön pedig a 100 GB-ot súrolja, és még sorolhatnám.

Habár igenis sokat foglal a játék, a hasonló kategóriájú címeknél érdemes lesz ezt megszoknunk, ugyanis a jövőben sem számíthatunk változásra, sőt. Mindenesetre kétségtelen, hogy az év egyik, ha nem a legjobb alkotásával állunk szemben, melyről egyelőre nehéz negatívan nyilatkozni, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan újabb rekordokat fog megdönteni.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár