Készül az új God of War, és kiderülhetett hol játszódik majd

Készül az új God of War, és kiderülhetett hol játszódik majd

Egy kicsit melegebb helyre utazhatunk majd el, ha minden igaz, a fagyos északot követően.

Úgy tűnik, hogy a Santa Monica Studio a God of War Ragnarök után sem tétlenkedik, és nem csak egy új IP-n dolgozik, hanem Kratos történetét is szeretnék mihamarabb folytatni. Azt persze érdemes szem előtt tartani, hogy a Ragnarök eredetileg 2022 szeptemberében látott napvilágot, de az egyre inkább eltűnő exkluzivitás értelmében idén PC-re is elhozza a Sony a várva várt
folytatást – mint jó néhány korábbi alkotásukat is. Ennek ellenére a csapat nagy része már a jövőbeli projekteken dolgozik. Egy korábbi infómorzsából derült ki, hogy egy teljesen új dologban is kipróbálja magát a stúdió, de úgy tűnik, hogy a nagy sikerű franchise sem pihen túl sokáig.

Természetesen megint egy új álláshirdetés a ludas, mert ez alapján eléggé egyértelmű, hogy a God of War továbbra is kiemelt fontosságú számukra. Egy új pozícióra keresnek ugyanis embert, méghozzá egy vezető harci dizájnert látna szívesen a csapat. A leírásban egyébként nem szerepel kifejezetten, hogy az esetlegesen felvett munkatárs melyik játékon fog dolgozni, de az áll benne, hogy a jelölteknek alapos ismeretekkel kell rendelkezniük a God of War és a God of War Ragnarök mechanikáit, ellenségeit, és harci rendszerét. Ennek eredményeképpen olybá tűnik, hogy ez az állás az új God of Warhoz kötődik, és valószínűleg a franchise következő része már az előkészületi fázisnál tart.

Egyesekben azonban kérdések merültek fel ennek hallatán, hiszen a Santa Monica-i részleg elsősorban a God of War szériáért felelt mindig is, most azonban egy másik IP is képbe került náluk, ezért érdekes lesz látni, vajon mennyi energiájuk lesz a fejlesztési időszak alatt. Vajon mindkét címet egyszerre készítik el, vagy az egyikre sokkal több időt szánnak és csak jóval később jelenik meg? Teljesen eltér majd a kettő egymástól, vagy lesznek hasonlóságok köztük? Az új IP-ről egyelőre elég kevés részletet lehet tudni, de az elmúlt években az SMS stúdió néhány tagja már megerősítette kapásból, hogy a God of Waron kívül valami más is készül a boszorkánykonyhájukban.

A legtöbb AAA-stúdió általában egyszerre csak egyetlen játékra koncentrál. Ha a Santa Monica Studio valóban egyszerre dolgozik egy új IP-n és a következő God of War-címen, az egy merész lépés lenne a részükről, de amíg egyiket sem jelentették be hivatalosan, addig nehéz lenne bármiféle biztos dolgot állítani. Mint ahogyan azt sem lehet tudni, hogy merre vezethet Kratos útja a jövőben.

Ezeket olvastad már?

Ahogy sok kommentelő rámutatott, Kratos már járt Egyiptomban, csak nem az egyik videojátékban. Egy képregényben, amely összeköti a Görögországból Midgardba tett utazásait, rövid időre meglátogatta és elhagyta az országot száműzetése során, bár ezt egy teljes játék helyett retconnak lehetne tekinteni. Egy X felhasználó Pyro5 úgy gondolja, hogy megtalálta a választ, mivel kiszúrta, hogy az új Valhalla-kiegészítőben egy piramisokat felvonultató képet is elcsípett. Elképzelhető tehát, hogy a fejlesztők Egyiptomot veszik célba Kratos következő kalandjához, elvégre Midgardban már nem igazán maradtak számára ellenfelek.

Kövess Minket!



Gamer szótár