Új játékon dolgoznak a God of War fejlesztői, de...

Új játékon dolgoznak a God of War fejlesztői, de...

...most egy teljesen új IP ötleteit szeretnék megvalósítani Kratos kalandjai után.

A God of War-t fejlesztő Santa Monica Studio a hírek szerint már nekilátott a következő címének, azonban még mielőtt bárki megörülne egy következő felvonásnak, most valószínűleg egy teljesen új szellemi termékről van szó. A Sony tulajdonában lévő csapat legutóbbi alkotása a God of War Ragnarök volt 2022-ben – ami végül PC-re is megjön szeptemberben –, viszont egyelőre még nem erősítették meg a következő projektjüket. A Santa Monica egyik munkatársának LinkedIn-profiljából azonban állítólag kiderült, hogy a cég egy új IP-n dolgozik.

God of War mellett is van élet

A VGC jelentése szerint a Santa Monica Studio Character Supervisorának, Glauco Longhinak egy érdekes információ jelent meg a LinkedIn-fiókján.

„A Santa Monica Studios felajánlotta a lehetőséget, hogy visszatérhetek Character Supervisorként, és így a teljes karakterfejlesztésről gondoskodhatok az új IP-jük esetében, ezért hát itt vagyok, és izgatott vagyok, hogy újra együtt dolgozhatok a csapattal és együtt tolhatjuk a karaktereket a videojátékokban.” – szerepelt állítólag Longhi profiljában.

Időközben ez a leírás módosult, és jelenleg már csak az olvasható, hogy egy be nem jelentett projekt karakterfejlesztését felügyeli, anélkül, hogy az új IP-t megemlítené.

Longhi egyébként korábban a Naughty Dognál, egy másik Sony-tulajdonú stúdiónál is dolgozott, mint vezető karakterművész az Uncharted 4-en, mielőtt a Santa Monica Studio-hoz költözött volna, hogy belevesse magát a 2018-as a God of Warba, illetve a God of War Ragnarökbe. Ezután felmondott és csatlakozott a Striking Distance Studioshoz, ahol a The Callisto Protocol karaktertervezője volt, majd később a Subnautica-sorozatról ismert Unknown Worlds Entertainment stúdió művészeti igazgatójaként tevékenykedett. Idén áprilisban tért vissza a korábbi munkaadójához, ahol jelenleg a stúdió egy be nem jelentett projektjén dolgozik.

Ezeket olvastad már?

A God of War éra után egyelőre nem tudni mivel foglalatoskodik a fejlesztőcsapat, de Cory Barlog, a stúdió kreatív igazgatója a múltban már tett néhány utalást a következő projekjeikre. A pletykák szerint nem kell félniük a God of War rajongóknak, lesz következő felvonása a franchise-nak – csak nem tudni mikor, valószínűleg még évek –, de a hírek alapján egy új IP-t is kapunk tőlük előbb.

Kövess Minket!



Gamer szótár