Még a tavalyi Gollam is lenyomja a Sony új játékát

Még a tavalyi Gollam is lenyomja a Sony új játékát

A Concord jött, látott és senkit nem érdekelt.

Emlékeztek még a tavalyi The Lord of the Rings: Gollamra? A Daedalic műhelyében készült játék már a megjelenés előtti előzetesekben sem nézett ki túl jól, a megjelenés pedig maga volt a pokol. A játék nem csak rossz és amatőr volt, de sokaknál egyszerűen játszhatatlan is, amivel könnyedén elnyerte az év legrosszabb játékának címét. Úgy tűnik azonban, hogy még a Gollam is le tudta pipálni a Sony legújabb játékát!

Megjelent ugyanis a Concord, a Sony új FPS hero shootere, aminek már az első előzetesét is borzasztóan fogadta a közösség, a megjelenés előtti béták során pedig valósággal pangtak a szerverek. A játék 30 eurós árcédulával debütált, Steamen is, a szerverek pedig koránt sem lettek tömöttebbek, sőt!

Bár még csak egy napja jelent meg a játék és lehet, hogy a hétvégén még szerez magának egy-két játékost a Concord, de a helyzet jelenlegi állása szerint még a Gollam-játék is nagyobb rajtot vett. Szméagol kalandja 758 egyidejű játékost vonzott Steamen, míg a Concord első napja mindössze 697-et. Óriási bukás tehát a Sony új multis őrülete. Nem lennénk meglepődve, ha akár napokon belül megpróbálkoznának a free to play modellre váltással, de akár az sem elképzelhető, hogy pár héten belül teljes egészében lekapcsolják a játék szervereit, ennyi játékos mellett azokat aligha éri meg üzemeltetni.

Kövess Minket!



Gamer szótár