Tényleg létezik a Half-Life 3, csak nem látjuk a saját szemünktől?

Tényleg létezik a Half-Life 3, csak nem látjuk a saját szemünktől?

Nem létező Balaton, laposföld és persze Half-Life 3!

Mióta is várunk már a Half-Life 3-ra? 2007-ben jelent meg a Half-Life 2: Episode Two, szóval ide s tova 17 éve már, hogy a gamer társadalom vállvetve és tűkön ülve várja a folytatást. Az a gamer társadalom, ami egyébként a másik ízlésén is képes összeveszni, egy valamiben mégis egyetért mindenki: Half-Life 3 kell! Nincs még egy olyan játék, amit akkor hype, dicsőség és imádat övezne mint a Half-Life széria és nincs még egy olyan játék, amire annyira sóvárognának, mint a Half-Life 3. A gond csak az, hogy hivatalosan a HL3 nem létezik. Bár az EP2 után 2020-ben új epizódot kapott a széria, az Alyx alcímet viselő HL-játék viszont csak VR-ra jelent meg és inkább egy érdekes spin-off volt, mintsem a történet várva várt folytatása.

De mi a helyzet, ha nem a hivatalos oldalról közelítjük meg a témát? Évek, hosszú évek óta rendszeresen felbukkannak olyan nyomok, amik akár a Half-Life 3-ra is utalhatnak. Legtöbbjükhöz persze kell egy kis fantázia, hogy tényleg a HL3-at lássuk bele, de tény és való, hogy a legtöbb ilyen kódtöredékre vagy nyomra egyszerűen nincs logikusabb válasz annál, hogy a Valve valamin dolgozik a háttérben, valami nagyon.

Gabe Follower évek, évtizedek óta követi már a Valve minden munkáját, minden hivatalos és nem hivatalos infóját és megbízható belsős forrásai is vannak. Ő az a leaker, akire sokan csak legyintenek egyet, pedig az illető évek óta szállít megbízható, a lehető legkörültekintőbb módon ellenőrzött infókat a Valve csaknem összes játékáról és projektjéről. Új videójában pedig 3 évnyi Half-Life 3 leaket foglalt össze, ezekre támaszkodva pedig állítja, hogy a HL3 bizony létezik, a Valve dolgozik rajta és csak idő kérdése, hogy a játékosok is meglássák a programot.

A nyomai belsős infókra, Valve alkalmazottak szivárgásaira és persze CSGO, Dota2 és CS2 kódsorokban rejlő kincsekre épül. Persze fontos megjegyezni, hogy bármennyire is az egyik leghitelesebb leakerről van szó, teljesen biztosak csak akkor lehetünk a HL3 létezésében, ha bejelentik azt. Új NPC modellek, NPC stílusjegyek, AI viselkedés, új ellenfél modellek, új fegyverek és azok tulajdonságai, járművak, fizikai modulok, 3 évnyi utalást gyűjtött össze emberünk, mi pedig csak bizakodni tudunk abban, hogy mindez tényleg a Half-Life 3-ra utal és a Valve tényleg dolgozik a játékon.

Kövess Minket!



Gamer szótár