VR Headset nélkül is végigjátszható a Half-Life: Alyx

VR Headset nélkül is végigjátszható a Half-Life: Alyx

Az elejétől a végéig játszhatóvá vált egy modnak köszönhetően az utolsó Half-Life játék.

A Valve 13 év várakozás után 2020-ban végre egy új Half-Life játékot dobott piacra, és bár sokan szomorúan vették tudomásul, hogy nem a harmadik részről van szó, az Alyx alcímet viselő alkotás mégis létfontosságú a sorozat jövője szempontjából. A másik probléma ezzel a programmal, hogy csak és kizárólag VR eszközzel kompatibilis, és a futtatásához szükséges kütyük nem olcsó mulatságok, főleg, hogy egy ilyen játékért pusztán beruházni rá, szintén nem egy jó ötlet. Ezért tehát nem mindenkinek volt lehetősége kipróbálni a játékot.

Nem fogunk spoilerekbe bocsátkozni, de ha a Half-Life X kiszivárgása igaz, és valóban egy új felvonás van készülőnem, az Alyx kontextusa nélkül hihetetlenül zavaros lesz. Szerencsére ez mégsem jelent akkora gondot, mert egy kis csapat rajongó teljesen játszhatóvá tették az elejétől a végéig, VR headset nélkül.

A Half-Life: Alyx NoVR névre keresztelt modnak hála most már bárki átélheti a kalandot, anélkül, hogy beruházna egy VR eszközre. Olyannyira jól sikerült ez a program, hogy jelenleg ez a legnépszerűbb mod a ModDB oldalán. Már játszható teljes mértékben, de úgy tűnik az 1.0-s kiadás még várat magára, a tervek szerint ugyanis azzal az év végére készülhetnek el. Néhány extra még hiányzik, mint például az utolsó hat achievement, de új animációkat is hozzáadnak majd Alyxhez az egészségügyi állomások kapcsán.

Ezeket olvastad már?

A legjobb része ennek a modnak, hogy még a Steam Deckkel is kompatibilis, így az Alyxot útközben is játszhatod. Hihetetlenül lenyűgöző teljesítmény ez, és ennek az erejét mutatja az is, hogy a szerkesztők és a játékosok részéről is elnyerte az Év Modja díjat 2023-ban. Természetesen a teljes élményhez VR-ben kell végigtolni ezt a történetet, de azok számára, akik nem engedhetik meg maguknak, vagy egyszerűen csak túl émelyítőnek találják a virtuális valóságot, most több mint egy évtizednyi várakozás után végre visszaléphetnek a Combine disztópiába egy újabb kalandra. 

A mod itt tölthető le!

Kövess Minket!



Gamer szótár