Feszítővasat elő, (fél)életjelet adott magáról a Half-Life 3

Feszítővasat elő, (fél)életjelet adott magáról a Half-Life 3

A nagyszerű Half-Life 3 fejlemény mellé azért ne felejtsük el a bohóc orrot sem, mert nem egyszer keltettek bennünk már fals reményt a Valve legendás szériája kapcsán.

Szokás mondani, hogy a remény hal meg utoljára. Aki már a 2007-es Half-Life 2: Episode 2 óta vár Gordon Freeman történetének közvetlen, számozott folytatására, az valószínűleg lefekvés előtt minden este százszor elismétli ezt a mondást, hátha. Mindenki más viszont már rég letett róla, hogy a Valve a valaha volt legjobb videójátékos franchise-hoz ilyen módon nyúljon hozzá. Elvégre még a spinoff Half-Life: Alyx elkészültéhez is az kellett, hogy a virtuális valóság technológia népszerűvé váljon, és a bellevue-iak elsősorban a saját VR headsetjük promózására szánták a játékot. Szóval ha csak nem jön valami új eszköz a piacra, aligha vág bele még egyszer ebbe a kiadó.

Ennek ellenére most egy érdekes forrás adhat újabb löketnyi reményt mindenkinek. Egy Natasha Chandel nevű szinkronszínész rövid ideig feltűntette a munkái között a honlapján, hogy dolgozott valamin, ami elképzelhető, hogy maga a Half-Life 3. Chandel azt írta, hogy egy még be nem jelentett, „Project White Sands” nevű, Valve által fejlesztett játékban működött közre. A lelkes rajongók – akik kiszúrták ezt a részletet a Redditen – gyorsan megfejtették, hogy ez nem a szintén ezer éve várt Left 4 Dead 3-ra vagy valami hasonlóra utalhat, hanem a Half-Life szériára. Ugyanis White Sands egy park neve Új-Mexikóban, vagyis abban az államban, ahol a Black Mesa is volt.

Persze semmiképp sem szabad készpénznek venni mindezt, hiszen a Half-Life 3 érkezésénél még az is valószínűbb, hogy holnap békák potyognak az égből. Arról nem is beszélve, hogy a Valve jelenleg is dolgozik egy vadiúj játékon, a Deadlockon. Tehát a Steamből, a Counter-Strike 2-ből és a Dota 2-ből magát agyonkereső, de jelentőségéhez mérten egyáltalán nem hatalmas méretű cég erőforrásai már javarészt kötöttek. És ha tényleg készülnek is valami mással ezeken felül, akkor sem valószínű, hogy az a Half-Life 3 lesz. Bár ebben az esetben ez a White Sands utalás egészen kegyetlen megtévesztés lenne Lord Gabenéktől, a trollkodás nem áll tőlük messze – elég csak a verekedős játékukra gondolni.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár