Megérkezett a Valve verekedős játéka, de nem fogsz elájulni tőle

Megérkezett a Valve verekedős játéka, de nem fogsz elájulni tőle

A Sleet Fighter 2: Immortal Combat inkább egy vicc, mintsem egy valódi játék. De talán egy szép napon kapunk egy rendes, hónapokon át űzhető verekedős játékot is a Valve-tól.

Néhány hónapja derült ki, hogy egy teljesen új játékon dolgozik a Valve, ami az Overwatch-tól kezdve a Dotán át a Smite-ig mindenből kölcsönöz valamit. Az egykoron Neon Prime, ma már Deadlock néven ismert játék bejelentése ugyan még várat magára, de néhány tesztelőnek köszönhetően rengeteg dolog kiderült róla, sőt, még a játékmenetéből is láthattunk részleteket kiszivárgott videókon.

Ezért is volt meglepő, amikor a Deadlock létezését is megszellőztető Gabe Follower azt állította a múlt héten, hogy egy verekedős játékon is dolgozott a Valve a Deadlock és a CS2 fejlesztésével párhuzamosan. Az adatbányász azonban nem tudta megerősíteni, hogy a projekt még mindig készült vagy már elkaszálták. Csak annyit tudott, hogy a bellevue-i cégnél dolgoztak egy ilyen műfajú játékon. De a Dota 2 legutóbbi frissítésével egy időben kiderült, miről is van szó, a végeredmény pedig nem kicsit csalódáskeltő.

Ezeket olvastad már?

A Valve ugyanis nem egy önálló verekedős játékot készített, ami a Riot Games 2XKO-jával, a Street Fighterrel, a Mortal Kombattal, a Tekkennel, a Super Smash Bros.-zal vagy a MultiVersusszal versenyez, hanem egy Dota 2-es minijátékot, amiben a műfaj retro címeihez hasonló körítésben bírkózhat meg egymással a Dota világából ismerős hősök közül egy maréknyi. Ennek ellenére a Sleet Fighter 2: Immortal Combat névre keresztelt játékmód egyáltalán nem néz ki rosszul, sőt. De mivel nem egy teljesértékű játék, ezért nagyjából 5 perc alatt meg lehet unni: van egy kis kampány, lehet co-opban vagy online multiban tolni, és igazából ennyi.

Persze benne van a pakliban, hogy most csak felméri a Valve az érdeklődést egy ilyen játék iránt. Ám egyelőre muszáj beletörődnünk, hogy a Sleet Fighter inkább egy poén, mintsem valóság.

Ha érdekel, hogy milyen a játék, itt egy rövid játékmenet videó róla:

Kövess Minket!



Gamer szótár