Kamu vagy tényleg jön a Half-Life 3 bejelentés a Gamescomon?

Kamu vagy tényleg jön a Half-Life 3 bejelentés a Gamescomon?

Egy pletyka szerint óriási Half-Life bejelentésre lehet számítani a Gamescomon, ám következtetéseik tévesek lehetnek.

Az interneten olyan pletykák keringenek, hogy a Gamescomon egy Half-Life-bejelentésére kerülhet sor, azonban kicsit le kell lassítanunk, mert nem minden olyan egyértelmű, mint az elsőre tűnhet. A Gamescom lényegében az E3 európai változata, bár míg az óriás rendezvény a koronavírus okozta világjárvány óta eléggé szenved – érdeklődés hiányában például idén is elmarad –, addig a Gamescom az első, 2009-es rendezvény óta töretlenül népszerű.

Az idei esemény augusztus 23 és 27. között kerül megrendezésre, a Gamescom Opening Night Live bemutatójára, amely számos nagy játékbemutatót és bejelentést tartalmaz majd, pedig augusztus 22-én kerül sor. A nyitóest házigazdája ismerős lehet azok számára, akik szeretik ezeket a videójátékos rendezvényeket, mert a The Game Awardsért is felelős Geoff Keighley kapta a megtiszteltetést. Azonban hiába várhatunk ezúttal is izgalmas bejelentéseket, nagy valószínűséggel a Half-Life 3 miatt odakapcsoló nézők csalódottak lesznek.

Ezeket olvastad már?

A pletyka, miszerint a Half-Life ott lesz a Gamescomon, egy Reddit-poszt miatt indult, amely egy elavult Gamescom-társalkalmazásra hivatkozott, amely a Valve-ot és a Half-Life-ot is megjelölte, mint résztvevő a rendezvényen. A Valve azóta sem erősítette meg, hogy jelen lesz-e, de ezt egy már nem aktuális listából biztosan nem tudjuk meg. Szóval lehet abban bízni, hogy érkezik a Valve egy bejelentéssel, de elvárásaink ne legyenek.

Amennyiben a Half-Life mégis jelen lesz valamilyen formában a Gamescomon, akkor az egyik reálisabb lehetőség, hogy a Half-Life: Alyx PlayStation VR2 portjáról lesz szó. Erről ugyanis szintén egy ideje szólnak hírek, de hivatalosan soha nem jelentettek be ilyen projektet. Bőven benne van a pakliban ennek lehetősége, de még erre a bejelentésre sem tennénk fel a házat. Azonban Half-Life 3-ra akkor sincs sok esély most, hogy már közel két évtized telt el a Half-Life 2 megjelenése óta. Persze teljesen elképzelhető, hogy a játék valamikor a későbbiekben megvalósul, de ha létezik is, nagyon valószínűtlen, hogy az idei Gamescomon mutatják be.

Kövess Minket!



Gamer szótár