Hivatalos: Idén elmarad az E3

Az ESA jelentette be, hogy a végre újra fizikailag megrendezésre kerülő kiállítás mégsem lesz megtartva.

Benne volt a levegőben, most viszont hivatalossá vált az, hogy elmarad a 2023-as E3. A szervezők négy online év után szerették volna újra megrendezni a gaming világ egykoron legnagyobb és legfontosabb kiállítását, azonban a visszalépő résztvevők miatt az E3-t szervező ESA úgy gondolta, hogy már nem éri meg megrendezni az eseményt.

Az elmúlt napokban sokat olvashattatok az Esport1-en arról, hogy az E3 résztvevői folyamatosan lemondják a részvételt: két nappal ezelőtt a Ubisoft azután jelentette be, hogy mégsem lesz ott a kiállításon, hogy az év elején mindenkit biztosított arról, hogy ott lesznek; tegnap pedig a Ubisoft bejelentésén felbuzdulva a Sonic játékok mögött álló Sega és a League of Legends, PUBG Mobile, Honor of Kings és Call of Duty Mobile mögött álló Tencent is azt mondta, hogy kihagyják az idei eseményt. Az év elején a Nintendo és az Xbox is kijelentette, hogy nem mennek az E3-re, a PlayStation pedig nem mondott semmit, azonban nem igazán lehetett számítani arra, hogy ott lesznek az Electronic Entertainment Expon. A nagy hármas nélkül pedig elkezdtek fogyatkozni a résztvevők, ami ide vezetett.

Az E3, amely évekkel ezelőtt az egyik legjobban várt esemény volt, az utóbbi időben rengeteg viszontagságon ment keresztül. Ebből kifolyólag ebben az évben hatalmas showval készültek volna a szervezők, hisz négy év után ez lett volna az első olyan E3, amelyet személyesen tartanak meg, hisz az elmúlt évek során a COVID-világjárvány rendre elmosta a fizikai kiállítást. Idén az ESA és a ReedPop együttműködésével jött volna létre az esemény, akik nagyon készültek az E3 2023-ra, viszont érdeklődés hiányában elmarad az esemény. Ettől függetlenül a ReedPop hivatalos közleményéből kiderül, hogy a szervezők a jövőben terveznek még E3 eseményt, csak az ideit mondták le. A kérdés csak az, hogy szükségünk van-e egyáltalán E3-re?

Kövess Minket!