A sírt megásták, a Ubisoft sem lesz ott az E3-on

Tegnap még egész más állásponton volt a Ubisoft, azóta változott a véleményük.

Nem tudom, hogy csak szórakozik-e velünk a Ubisoft, vagy maguk se nagyon tudják, hogy mit akarnak, de tegnap este még arról számolt be Tom Henderson bennfentes újságíró, hogy beszélt néhány emberrel, akik azt állították, nem tudnak az Assassin's Creed Mirage késéséről és a játékról az idei E3-on rántják le a leplet. Ehhez képest nem sokkal később kiderült, hogy ott sem lesznek azon a rendezvényen, amelynek néhány hónapja még elkötelezett támogatói voltak.

Erre az lehet a magyarázat, hogy akkor azt mondták, „Amennyiben az E3 megtörténik, ott leszünk, és sok mindent fogunk mutatni.” Elképzelhető, hogy tudnak valamit, amit mi még nem, ugyanis az elmúlt 20 évben nem hagytak ki egyetlen kiállítást sem. Persze az is előfordulhat, hogy kijátsszák a rendszert, és amiatt nem lesz esemény, mert ők sem lesznek ott a Microsoft, a Nintendo és a Sony mellett. Konkrétan nem tudunk nagyobb kiadóról, hogy tiszteletét tenné, így meg nem sok értelme van az egésznek, sokan azt várják, hogy törlik az egészet. Tény, hogy az egykor legfontosabb gamer-expo rengeteget vesztett fényéből és jelentőségéből az évek során, amin nem segített a koronavírus sem, mert a cégek átálltak a digitális bejelentésekre, amit a pandémia után is megtartanak, legalábbis ez a trend rajzolódik ki.

A Ubisoft úgy nyilatkozott, más irányba mozdul el, és ehelyett június 12-én Los Angelesben tartja saját Ubisoft Forward Live rendezvényét.

„Az E3 az évek során felejthetetlen pillanatokat adott az egész iparágnak. Bár eredetileg az volt a szándékunk, hogy hivatalos E3-as jelenlétet tartunk, utólag úgy döntöttünk, hogy más irányba mozdulunk el, és június 12-én Los Angelesben tartjuk meg a saját Ubisoft Forward Live eseményünket. Alig várjuk, hogy hamarosan további részleteket oszthassunk meg a játékosainkkal” – nyilatkozta a Ubisoft szóvívője.

A szervező ReedPop persze optimizmust sugároz, de sok embert nem győztek meg. A ubisoftos hírre egyelőre nem reagáltak, de három hónappal a rendezvény előtt még egyetlen nagyvállalat sem jelentette be, hogy hivatalosan részt vesz rajta (a Ubisoftot leszámítva). Ennek ellenére állították, hogy meg nem nevezett AAA cégek, az indie kedvencei, a tech- és hardvercégek elkötelezték magukat a visszatérés mellett, de a kígyózó sorokat valahogy nem látjuk. A ReedPop pedig azért nem jelenti be a résztvevőket, mert meghagyja nekik ezt a lehetőséget. 

„A kiállítók teljes névsorát az expót megelőzően jelentjük be, lehetőséget biztosítva a résztvevő cégeknek, hogy előzetesen megtegyék saját egyéni bejelentéseiket” – áll a közleményükben.

Kíváncsian várjuk mi sül ki ebből, de egyelőre nem látszik az óriási érdeklődés, így ha idén meg is tartják, mert már nem akarnak visszakozni, nem tennék magas téteket arra, hogy jövőre is ez lesz a helyzet.

AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!