A Ubisoft egyáltalán nem hisz abban, hogy idén lesz E3

A Ubisoft egyáltalán nem hisz abban, hogy idén lesz E3

Óriás kiadók kihagyják az eseményt, a Ubisoft szerencsére nem.

A Ubisoft megerősítette, hogy idén részt kíván venni a megújult E3 kiállításon Los Angelesben, „ha megrendezik”. A cég vezérigazgatója, Yves Guillemot a csütörtöki eredménybeszámoló során elmondta: „Amennyiben az E3 megtörténik, ott leszünk, és sok mindent fogunk mutatni." Ez alapján nagyon nagy izgalommal és reményekkel várhatnánk az eseményt, ám a megfogalmazás igencsak aggasztó. Nem világos, hogy Guillemot miért utalt az idei E3 megrendezésével kapcsolatos nyilvánvaló bizonytalanságra.

Az E3 2023-as, megújult formátumának részleteit tavaly év végén hozták nyilvánosságra, amely szerint az üzleti és a fogyasztói rendezvényeket négy júniusi napra osztják szét. A múlt hónapban pedig az új E3-szervező ReedPop azt mondta hogy óriási az érdeklődés az iparág legnagyobb vállalatai részéről, és biztos benne, hogy a programsorozat megéri majd az utazást. Nos ezzel annyiban tudnánk vitatkozni, hogy a Sony és a Nintendo már biztosan nem vesz részt rajta. A Microsoft is tart majd egy bemutatót az expo időpontjának környékén Los Angelesben, de szinte biztosan nem a Los Angeles Convention Centerben.

Évek óta csökken a rendezvény presztízse, amin a három óriáscég távolmaradása és a szervezés körüli bizonytalanságok nem segítenek. Éppen ezért jó látni, hogy az egyébként sok gonddal küszködő Ubisoft továbbra is elkötelezett támogatója az eseménynek. A franciák az elmúlt 20 évben nem hagytak ki egyetlen kiállítást sem. Az E3 2023 hivatalosan június 13., keddtől június 16., péntekig tart majd a szervező ReedPop szerint, amely átvette a kiemelt iparági esemény lebonyolítását az Entertainment Software Associationtől. A megújult formátum szerint az E3 2023 első két napja (június 13-14.) kizárólag az üzleti életnek lesz fenntartva. A harmadik nap (június 15.) az üzleti és a fogyasztói látogatókat egyaránt várja, míg az utolsó nap (június 16.) a fogyasztóké lesz.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!