Nagy port kavart a Ubisoft fejesének levele, sztrájkba léphetnek a dolgozók

Nagy port kavart a Ubisoft fejesének levele, sztrájkba léphetnek a dolgozók

Az idei pénzügyi jelentés mellett egy kiszivárgott levél miatt háborognak az alkalmazottak és ez még a munkájukat is veszélyezteti.

Egy ideje furcsa dolgok történnek a Ubisoft háza táján, hiszen elég csak arra gondolni, hogy sem a Prince of Persia remake-kel, sem a Skull & Bones-szal nem haladnak normális ütemben, ráadásul utóbbi esetében újabb csúszásról számoltak be, bár talán idén végre napvilágot láthat majd. Emellett a tavaly a náluk futó projektek közül 3 be nem jelentett játékot is töröltek, így tényleg furcsa azt látni, hogy mennyire nagy a fejetlenség a cégnél.

Erre most egy újabb gond alakult ki a vállalatnál, miután az előző heti pénzügyi konferencián több rossz hírt is közölt a vezetőség, valamint Yves Guillemot kiszivárgott levele végleg kiborította a párizsi stúdió munkatársait. Az első kapcsán annyit érdemes tudni, hogy a vezetőség azt tervezi 2023-ra, hogy lefaragja a költségeket, amiket célzott átszervezésekkel és természetes lemorzsolódásokkal szeretnének elérni. Ezek a ködösített információk egy szakszervezet – Solidaires Informatique – szerint azt jelentik, hogy leépítések, csendes stúdióbezárások, fizetéscsökkentések, és álcázott kirúgások várhatóak.

A második dolog viszont még nagyobb felháborodást keltett, ugyanis Guillemot kiszivárgott levele szintén nem sok jót tartogat a Ubisoft munkavállalói számára. A levél szerint rajtuk áll, hogy időre elkészítsék a játékokat a megfelelő minőségben. Ezt pedig sokan úgy értelmezték, hogy a cég első számú embere a fejlesztőket hibáztatja a megjelenő játékok gyenge teljesítménye miatt.

A fentebb megemlített francia szakszervezet, a Solidaires Informatique éppen ezért sztrájkra szólította fel az alkalmazottakat, mert szerintük Mr. Guillemot és klikkje csak az erőből értenek. Javaslatuk szerint január 27-én egy félnapos sztrájkot kellene tartania a párizsi stúdió munkatársainak. Továbbá követeléseikkel azt szeretnék elérni, hogy 10 százalékkal azonnal növeljék meg az alkalmazottak fizetését, illetve heti négy napos munkarendet hozzanak létre.

A Ubisoft vezetői egyelőre nem kommentálták az eseményeket.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!