Sokan epekednek utána, mások meg már csalnak a Valve új játékában

Sokan epekednek utána, mások meg már csalnak a Valve új játékában

Pörgős, sok mechanikával ellátott alkotás a Deadlock, azonban egy dolog beárnyékolja a felhőtlen örömöt.

Az új TPS MOBA-jának létezését még épp csak elismerte a Valve – miközben már javában zajlik a Deadlock zárt alfa-tesztje –, de a játékosok állítólag már most csalókról számolnak be a még meg nem jelent játékban. Már a hivatalos leleplezés előtt is rengeteg pletyka keringett a korai hozzáférést illetően, hiszen a rendszer úgy működik, hogy a bejutó játékosok meghívhatták a barátaikat a playtestre, és így elég gyorsan több tízezresre duzzadt a játékosbázis – amit leginkább egy Dota 2, Smite és Overwatch hibridnek lehetne jellemezni. Azonban nem elég, hogy meg kell tanulni egy új játékot, a pörgős harcokban pedig könnyen elveszik az ember, még a csalók is nagy fejtörést okoznak.

Ahogy arról a Dexerto is beszámolt, a Deadlock zárt alfája már a játék tesztelési időszakában is a csalók áldozatává vált. A Valve máris közleményt adott ki, amelyben arra biztatja a játékosokat, hogy jelentsék a nemkívánatos személyeket, eközben ők egy nagyobb anti-cheat rendszeren dolgoznak. Bár azt nem erősítették meg milyen szoftvereket használnak a renitens egyének, a rajongók úgy hiszik a Deadlockban a Counter-Strike 2-höz hasonló stílusú csalásokkal próbálkoznak, beleértve az aimbotokat és a falon átlátást. Ez azért is érdekes, mert a Deadlockhoz jelenleg csak olyanok férhetnek hozzá, akiket a playtesten résztvevő játékosok hívnak meg.

Ez a probléma valószínűleg nem újdonság a Valve számára, hiszen például a már korábban említett Counter Strike 2-ben is elég sokan folyamodnak tisztességtelen eszközökhöz a győzelem érdekében. Az okoz viszont ellentmondást ott, hogy a fejlesztők mintha nem akarnának tudomást venni róla, ezért is felejtette el gyorsan a közösség a premier játékmódot – a beszámolók szerint játszhatatlan a csalók miatt.

Ezeket olvastad már?

A Deadlock elvileg a Valve saját fejlesztésű Anti-Cheat szoftverét használja, de ez sokak szerint egyszerűen nem elégséges, sőt mit több, korábbi címekben már meg is bukott, nem is egyszer. Mindezek ellenére egyáltalán nem okoz nagy galibát ez a dolog, mert a hype továbbra is nagy a játék körül, és egyre többen élvezik az újdonsült TPS MOBA-t. Alig néhány nappal a játék hivatalos bejelentése előtt a Deadlock nagyobb játékosszámmal büszkélkedhetett, mint a Helldivers 2, mivel több, mint 40 000 játékos vett részt a zárt alfa tesztben. Emellett most már mindenki bátran megoszthat mindenféle információt a játékról, ezért azon sem kell meglepődni, ha Twitchen a legnézettebb címek között találjuk a lövöldét, hiszen már most eléggé sokan követik a fejleményeket. Talán ez a program jobban indul majd és jobban teljesít a jövőben, mint a Valve legutóbbi próbálkozása, az Artifact, ami nagyjából néhány héttel a megjelenését követően meg is halt, majd a feledés homályába merült.

Kövess Minket!



Gamer szótár