Az őrült költekezés csak még fájóbbá teszi a Star Wars Az akolitus bukását

Az őrült költekezés csak még fájóbbá teszi a Star Wars Az akolitus bukását

A Disney+ kínálatából még nem tűnik egyelőre a széria, de azért a vállalat is megérezte a csúfos kudarcot.

A Star Wars franchise az egyik legnagyobb rajongótáborral rendelkezik, ezért nincs egyszerű dolga a Disneynek, ha szeretnének a kedvükre tenni. Ettől függetlenül érdekes döntések sorozata vezetett odáig, hogy legutóbb például egy olyan alkotással rukkoltak elő, mint Az akolitus. Már az első előzetes után úgy tűnt, nem ez váltja majd meg a világot, de persze kapott egy esélyt a nézőktől. Az első évad viszont tényleg nem volt valami nagy durranás, és rengeteg olyan vélemény született, amely nem festett róla jó képet, és akkor még finoman fogalmaztunk.

Június 4-én debütált a streamingplatformon az új széria, mostanra pedig a stúdió úgy döntött, ennyi elég is volt belőle. Elkaszálták a Star Wars: Az akolitust (Star Wars: The Acolyte), ráadásul a hozzátartozó mercheket is eltávolították az internetről, mert úgy tűnik a Disney sem feltétlenül büszke erre a művére. Arról sincs egyelőre információ, hogy a sorozatban felbukkanó karakterek esetleg a későbbiekben kaphatnak-e még esélyt, de simán elképzelhető, hogy ezt a történetet gyorsan eltemetik a világűr mélyére. Legtöbben például Darth Plagueis kalandjaira kíváncsiak lennének még, de van egy olyan érzésünk, hogy kár bízni a visszatérésében.

Az egész széria megbukott, és a legtöbb kritika a borzasztó forgatókönyvre hivatkozott, tele volt hézagokkal a sztori, és a főszereplők játéka is hagyott némi kívánnivalót maga után. Ráadásul elképesztő összeget emésztett fel az első szezon. Három okot jelöltek meg egyébként, ami a törléshez vezetett:

  • Az első két epizód után drasztikusan visszaesett a nézettség
  • A show túl drága volt
  • Nem kapott elég kritikai elismerést és széleskörű rajongói támogatást

Ezeket olvastad már?

A hírek szerint a széria előállítása percenként 630 ezer dollárba került. Egy kis számolgatás után rögtön kiderül, hogy a nyolc rész – átlagosan 35 perccel számolva – összesen 176 millió dollárba került körülbelül. Ezzel Az akolitus a második legdrágább alkotása volt a Disneynek a Star Wars univerzumát illetően. A lebőgés ellenére Bob Igerék egyelőre nem akarják eltávolítani a produkciót a streaminplatform kínálatából, de még az is előfordulhat, hogy egy napon ez majd megtörténik. Talán ők is tudják, hogy itt most nagy bakot lőttek, mi pedig közben reménykedünk, hogy tanultak belőle.

Kövess Minket!



Gamer szótár