A kasza után mindenhonnan igyekszik megszabadulni Az akolitustól a Disney

A kasza után mindenhonnan igyekszik megszabadulni Az akolitustól a Disney

Szeretnék mihamarabb elfelejteni ezt a fiaskót, és ha lehet minél kevesebb nyomot hagyni az interneten, hogy valaha is létezett ez a sorozat.

A rajongók egy ideje már nincsenek megelégedve a Disney-vel, hiszen egyre-másra csalódást okoznak a Star Wars univerzum kapcsán. Sem a filmek, sem pedig a sorozatok nem tartanak a jó irányba, és akkor még finoman fogalmaztam. A legújabb széria, a Star Wars: Az akolitus (The Acolyte) szintén zsákutcába futott, és miután pocsék visszajelzéseket kapott a stúdió, a kritikusoktól és nézőktől egyaránt, végül az első szezont követően kaszálták a koncepciót. Erre láttunk már példát, nem új keletű dolog, ha egy sorozat nem váltja be a hozzáfűzött reményeket, akkor bizony megválnak tőle és a feledés homályába vész.

Arra viszont ritkán van példa, hogy egy saját termékét tűzzel vassal írtja az interneten egy vállalat, ha megbukott. Az akolitus esetében viszont úgy tűnik ez a helyzet, ugyanis szemfüles felhasználók azt vették észre, hogy semmiféle merchandise nem érhető már el a hivatalos Disney áruházban a szériával kapcsolatban. Ez nem egy hiba vagy a véletlen műve, mivel valószínűlég a kaszát követően vonták ki őket a forgalomból.

Azért lehet meglepő ez a dolog, mert volt egy kisebb tömeg, akik szerették volna, ha egy második szezon is megvalósul, de így ez egy újabb nyilvánvaló csapás számukra az online kampány ellenére is. Már a premier esetében is intő jelnek tekinthető, hogy mindössze csak 4,8 millióan voltak rá kíváncsiak az Egyesült Államokban, miután még az Ahsokát és az Andort is többen tekintették meg az indulásakor (előbbit 8,55, míg utóbbit 5,48 millióan).

Pedig Az akolitus alapkoncepciója nem lett volna rossz, hiszen ez volt az első Star Wars-produkció, amelynek főszereplője egy Sith, és alapvetően egy misztikus thrillerként állították be, amely a Galaxis legsötétebb zugaiban játszódik a Nagy Köztársaság korszakának végén, amikor a Jedik a csúcson voltak. A történet egyik főszereplője Mae, de az egykori padawan (Amandla Stenberg) végül áttért a sötét oldalra, és összetűzésbe kerül egykori mesterével (Jung-jae), miközben egy sokkoló bűnténysorozat után nyomoz, mert valaki Jediket gyilkol. Ám ekkor kénytelenek újra összeállni, és szembenézni a sokkal baljósabb erőkkel.

Úgy látszik tehát, hogy a stúdió is szeretne minél hamarabb megszabadulni ettől a projektől, ehhez pedig minden eszközt bevetnek, így a rajongók is gyorsan továbbléphetnek a fiaskón. De talán még nem fogták fel, hogy ez nem ilyen egyszerű azért, és ha nem változtatnak a mentalitásukon, illetve a Star Warshoz való hozzáállásukon, akkor a következő produkciók is könnyen erre a sorsra juthanak.

Ezeket olvastad már?

A Star Wars: Az akolitus egyébként már teljes egészében elérhető a Disney+-on, ha valakinek esetleg még nem volt hozzá szerencséje és ezek után tenne vele egy próbát.

Kövess Minket!



Gamer szótár