Hallottad már Darth Plagueis, a Bölcs történetét? Ha nem, már nem is fogod!

Hallottad már Darth Plagueis, a Bölcs történetét? Ha nem, már nem is fogod!

Az első élőszereplős Star Wars sorozat, ami megbukott.

Nevetséges űr boszorkányok, az Erőből született ikrek, fémkeresős Jedik a High Republic érából, Darth Plagueis, rettentően amatőr írás, ócska forgatókönyv, unalmas rendezés, kezdeti lelkesedés majd nagy kudarc. Leginkább így lehetne röviden és tömören összefoglalni a Disney Star Wars The Acolyte c. sorozatát, ami több, mint valószínű, hogy az év legnagyobb bukása lesz a streaming sorozatok között. A kritika és a nézők is darabokra szedték a showt, abszolút megérdemelten. Nem állítjuk, hogy a velejéig romlott a széria, vannak jó ötletei és érdekes gondolatai, de a megvalósítás minden esetben rettentően bénára és amatőrre sikeredett.

A széria alkotója, Leslye Headland korábban azt nyilatkozta, hogy az első évad kerek lesz és mindent érteni fogunk. Mondanunk sem kell, hogy ez hazugság, az első évad pusztán megnyitott pár béna, néhány unalmas és egy-két tényleg érdekes kérdést, amikre csak a folytatást adhat majd választ... azaz csak adhatna.

A Disney ugyanis bármennyire próbálta menteni a menthetőt, a Lucasfilm végül belátta, hogy egyszerűen nem lehet sz...ból várat építeni. A Deadline értesülései szerint az Amandla Stenberg főszereplésével készült sorozat kaszát kapott, nem lesz folytatást, a tervezett második évad a kukában végezte. 

Hát... ezt aligha sajnáljuk. Az ismert formájában semmi értelme és semmi értékes eleme nem volt a The Acolyte-nak, azt viszont sajnáljuk, hogy így valami más utat kell találnia Darth Plagueisnek. Ha valami, akkor legalább az ő 3 másodperces jelenete izgalmas volt a szériában. Reméljük, hogy nem vágják vissza a fiók mélyére a karaktert és valamilyen új, valamilyen sokkal minőségibb formában mesélik majd el Darth Plagueis, a Bölcs a történetét.

Kövess Minket!



Gamer szótár