Annyira rossz a The Acolyte, hogy még egy pornós Star Wars színésznő is beszólt a shownak

Annyira rossz a The Acolyte, hogy még egy pornós Star Wars színésznő is beszólt a shownak

Ennél jobban aligha lehetett volna odaszúrni a stúdiónak, de talán ezek után hátha észbe kapnak majd.

A Disney nagy válságban van, mert nem elég, hogy vergődik az MCU, amelyre legalább a Deadpool és Wolverine sikere gyógyír lehet, de még a Star Wars franchise is leszállóágban van a streamingplatformon. Az utóbbi időben nem sikerült maradandót alkotniuk, és ezt már a rajongók is nehezen tűrik. Az i-re a pontot alighanem a Star Wars: Az akolitus (The Acolyte) tette fel, és hogy miből is gondoljuk ezt?

A Rotten Tomatoes oldalán hiába kapott a kritikusoktól átlagosan 80%-ot az új széria, a felhasználók haragja itt már tisztán látszódik, miután 17%-on áll jelenleg az első évad értékelése, ráadásul Metacriticen sem jobb a helyzet, hiszen ott 3.9 pontot adtak rá az emberek.

Miután a Disney 2012-ben megvásárolta a Star Wars-jogokat, nagy várakozás övezte az egész projektet a közösség részéről, hogy vajon a szórakoztatóipari konglomerátum hogyan folytatja majd a George Lucas által irányított eredeti hat film után a történeteket. Tizenkét évvel később a Disney a messzi-messzi galaxisban játszódó franchise-ból egy totális viccet csinált.

A The Acolyte finoman szólva is a legrosszabb Star Wars-sorozat, amit a Disney+-on bemutattak, mióta a streaming szolgáltatás 2019-ben elindult. Lehet, hogy nem rombolja szét úgy a sztorit, mint az Obi-Wan Kenobi, amelyben sokak szerint a címszereplőnek sosem kellett volna megvívnia Darth Vaderrel A Sith-ek bosszúja és Az új remény között. Nem csak ez, hanem a nevetséges forgatókönyv és a sablonos színészi játék is szintén kiborítja a nézőket.

Persze mindenkinek meglehet a saját véleménye az új szériáról, meg a Disney által felügyelt Star Wars franchise-ról, és emiatt simán előfordulhat, hogy egyeseknek tetszik a dolog, de az összkép nem ezt mutatja. Ha pedig ez nem lenne elég, az egyik legnépszerűbb felnőttfilmes sztár, Mia Malkova is csúnyán odaszúrt a The Acolyte alkotóinak. Egy X-bejegyzésben a következőket írta:

„Végre megnéztem Az akolitust, és azt hiszem, hivatalosan is kijelenthetem, hogy szerepeltem már jobban megírt Star Wars filmekben.”

Ezeket olvastad már?

Ez mindent elmond a szériáról. A felnőttfilmes paródiákhoz ugyanis nagyszerűen átgondolt, kifejező és mély forgatókönyvek készülnek ebben az iparágban – ugyan dehogy. A pofon egyszerű sztori mellé a legfontosabb szempont, hogy minden szögből alaposan megmutassák az aktust. Lehet egyébként, ha elkészítené a Star Wars: Az aktus című sorozatot, azzal nagyobbat durranthatna a Disney, mint a manapság kisképernyőre szánt vackokkal.

Kövess Minket!



Gamer szótár