Már a középkori Anglia sem ússza meg zombik nélkül, itt a God Save Birmingham

Már a középkori Anglia sem ússza meg zombik nélkül, itt a God Save Birmingham

Ha minden középkori Angliában játszódó 2024-es játékért kapnánk egy forintot, akkor már legalább kettő lenne. Ami nem sok, de furcsa, hogy már kétszer megtörtént.

Ha idén megjelenik, alighanem a Kingmakers lesz az év legőrültebb játéka. Ami elsőre furcsa kijelentés lehet, mert 2024-ben már kaptunk egy fegyveres Pokémonokról szóló címet, a Palworldöt, és hát az sem éppen a józan eszű megoldásaival írta be magát a történelemkönyvekbe. Azonban most megjelent a színen egy újabb kihívó, a God Save Birmingham, ami a középkori Angliát shotis lovagok helyett inkább zombikkal tölti meg.

Az egyelőre még erősen fejlesztés alatt álló God Save Birmingham bejelentő előzetese még a múlt héten jelent meg, és egészen eddig igencsak a radar alatt szállt. Ám miután kiszúrtuk az internet bugyraiban, nehéz volt nem megállni mellette, ugyanis első blikkre olyan volt, mintha egy Skyrim modot néznénk, és hát ki ne szeretne egy jó Skyrim modot? Persze ennél jóval többről van szó papíron, mert egy hús-vér túlélő játékot készítenek az Ocean Drive Studio munkatársai, amiben a középkori Birminghamet egy zombihorda veszi uralma alá, a játékosnak pedig az eset egyetlen túlélőjeként nem csak az élőholtak támadásai, de az éhség, a szomjúság, a fáradtság és a mindenféle környezeti veszedelmek miatt is aggódnia kell.

A bemutatott játékmenet kapcsán a fejlesztők is felhívják a figyelmünket, hogy ez még a játék pre-alfa változata, vagyis annyira korai, hogy legfeljebb a koncepció ábrázolására alkalmas. Éppen emiatt egyelőre azt sem tudni, hogy mikor jelenik meg vagy mikor láthatunk belőle többet. Igazából azon sem lepődnénk meg, ha végül el sem készülne, amennyiben nem lesz elég érdeklődő a Steamen. De őszintén, igazán kár lenne veszni hagyni egy érdekesnek ígérkező zombis kalandot, hiába lehetett pár évvel ezelőtt még Dunát rekeszteni ezekkel.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár