Digitális detoxba vonulók figyelem! Itthon is kapható lesz a Barbie butatelefon

Digitális detoxba vonulók figyelem! Itthon is kapható lesz a Barbie butatelefon

A finn HMD Global összefogott a Mattellel, így született meg a Barbie ihlette butatelefon. 

Tavaly nyáron debütált a mozikban a Greta Gerwig rendezte Barbie-film, amely elképesztő sikert aratott, és akkor még finoman fogalmaztunk. A Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült produkció közel 1.5 milliárd dollár bevételt hozott a konyhára, divatba hozta a rózsaszínt, de persze a Barbie-hatás a Mattel eladásait is szépen megnyomta, miután mindenki Barbie-val akart játszani. Bár a nagy hullám mostanra lecsengett, a Nokia márka mögött álló HMD szerint a Barbie-láz soha nem érhet véget, ezért új mobil érkezését jelentették be, amely egy Barbie stílusú flip, azaz összecsukható telefon lesz. 

A pink mobil alapját gyakorlatilag a Nokia 2660 Flip adja, ami azt jelenti, hogy egy butatelefonról van szó, amellyel csak telefonálni és smsezni lehet. Ami a belsejét illeti, az eszközt a Unisoc T107 processzor hajtja, és 4 MB RAM és 128 MB tárhellyel rendelkezik - a memória egy külső microSD kártyával 32 GB-ig bővíthető. A mobilnak egyetlen kamerája van, az is mindössze 0,3 megapixeles. Az akkumulátor 1450 milliamperes. 

HMD Barbie Phone nevet viselő készülék kettő cserélhető hátlappal érkezik: az egyiken a legendás Totally Hair Barbie ruhájának dizájnja látható, a másikon vintage szív motívumokat találni. 

Ez a stílust, nosztalgiát és digitális detoxot ötvöző retró telefon megtöri majd az okostelefonok által vezérelt trendet, és az idei nyár legmenőbb kiegészítője lesz” – írta a mobilgyártó egy korábbi közleményében. 

Jó hír (vagy sem), hogy az extrán rózsaszín mobil augusztus végétől idehaza is elérhető lesz: a HMD weboldalán 49 990 forintért csaphatunk le rá. 

Fotók forrása: HMD/Mattel 

Kövess Minket!



Gamer szótár