Angelina Jolie-ból operaénekesnő lett, és milyen jól áll neki

Angelina Jolie-ból operaénekesnő lett, és milyen jól áll neki

Angelina Jolie a legendás operaénekesnő, Maria Callast alakítja következő filmjében. 

Angelina Jolie több éves szünet után újra főszerepben tűnik majd fel a Maria Callas életéről szóló filmben, amelyet a chilei Pablo Larraín rendez. Larraínről érdemes tudni, hogy előszeretettel állít erős, inspiráló nőket filmjeinek középpontjába, a direktor rendezte ugyanis a Kristen Stewart főszereplésével készült Spencert, amely Diana hercegné és Károly herceg válását mutatja be, valamint ő jegyzi a Jackie-t is, amelyben Natalie Portman alakította Jacqueline Kennedy Onassist, John F. Kennedy elnök feleségét. A Maria forgatókönyvén a Peaky Blinders írója, Steven Knight dolgozik - aki korábban Larraín Spencer című filmjét is papírra vetette -, nemrégiben pedig kiderült az is, hogy az önéletrajzi ihletésű produkció a Netflix streamingszolgáltatón fog majd debütálni. 

A valós beszámolókon alapuló film tehát Maria Callas, az amerikai születésű görög szopránénekes életét mutatja be, elsősorban az énekesnő 1970-es években Párizsban töltött napjaira fókuszálva. 

Ez a film Maria Callas nagy képzelőerejű pszichológiai portréja, aki miután életét a fellépéseinek szentelte, úgy dönt, végre megtalálja saját hangját, saját identitását, és magának énekel. Mélységes megtiszteltetés számomra, hogy elmondhatom ezt a történetet, és világszerte megoszthatom a nagyközönséggel, ahogy Maria is tette az életével” - írta a rendező közleményében. 

Jolie korábban úgy nyilatkozott, hogy egy kicsit tart a szereptől, mert tipikusan ő az a szeméy, „aki egy zsúron csak suttogja és nem énekli a Boldog születésnapot!". A 49 éves színésznő azonban mindenkit megnyugtatott, hogy az áriajelenetek alkalmával nem az ő, hanem Maria Callas hangja lesz hallható. Jolie egyébként három hónapig Budapesten tartózkodott a szerep miatt, úgy tudni, hogy a Maria több jelenetét is a Magyar Állami Operaházban forgatták. 

Bár hivatalos előzetes még nem érkezett, a most zajló Velencei Filmfesztivál alkalmával kaptunk egy rövidke jelenetet a filmből, amelyben a szépséges színésznőt láthatjuk Callas szerepében.

Borítókép forrása: Getty Images 

Kövess Minket!



Gamer szótár