Megéri a Star Wars Outlaws fizetős küldetése az árát?

Megéri a Star Wars Outlaws fizetős küldetése az árát?

A Star Wars ikonikus alvilági figurája egy extra küldetést ad azoknak, akik nem érik be a Star Wars Outlaws fapados kiadásával. De vajon Jabba megéri az árát? Hadd segítsünk dönteni!

Nagy port kavart tavasszal, hogy a Star Wars Outlawsba bekerült egy fizetős küldetés. A Jabba's Gambit című misszióról először az a tévhit alakult ki, hogy csakis akkor lesz elérhető a játékosoknak, hogyha rögtön a 109,99 eurós Gold vagy a 129,99 eurós Ultimate Editiont vásárolják meg a programból. Aztán persze az Ubisoft tisztázta, hogy ez nem teljesen igaz, mert ez a Season Pass és nem a drága csomagok része. Tehát ha valaki szeretné, később is megveheti a küldetésen túl még két, a jövőben érkező sztori DLC-t is tartalmazó pakkot.

Ez persze nem oldja fel az alapvető problémát, miszerint fizetni kell egy küldetésért, azért mégis csak más az, hogy már alapból 50 ezer forintot kérnek a „teljes játékért”, amit ki sem próbáltunk még, vagy van más mód is hozzáférni a további tartalmakhoz később, ha úgy döntünk, nem boldogulnánk nélkülük. (A továbbit itt most értsük jól, nyilvánvalóan nem extra munka szülte ezt a küldetést, hanem kivették a játékból a fejlesztés során és újracsomagolták azt a drágább verziók eladásának serkentése érdekében.)

Egy másik pont még, amire érdemes kitérni, hogy bár úgy tűnhet egyeseknek, valójában Jabba nem csak ezzel az egyetlen küldetéssel kerül bele az Outlawsba, ő és a kartellje is szerves részét képezik a fősztorinak. Vagyis azért sem kell rögtön a drágább verziók vagy a Season Pass felé kacsingatni, hogy találkozz az óriáscsigával, aki valamiért az egyik legnagyobb bűnöző ebben a világban, mert már benne van a programban, többször is találkozik vele a játékos.

Most, hogy mindezt tisztáztuk, felmerülhet a kérdés: megéri a Jabba's Gambitért fizetni? A rövid válasz az, hogy nem. De senki ne szaladjon még sehová, mert ennél bonyolultabb a helyzet. Szóval, anélkül hogy elspoilereznénk az Outlaws vagy a Jabba's Gambit misszió eseményeit, hadd áruljuk el, hogy különösebb haszna e küldetés teljesítésének, meglétének nincs azon túl, hogy ad egy extra interakciót az ikonikus alvilági karakterrel. A teljesítése sem vesz igénybe 20 percnél sokkal többet, tehát még azt sem mondhatjuk, hogy ez az extra túl sokáig le fog kötni bárkit is.

Viszont fontos hangsúlyozni, hogy a Season Passben nem ez az egyetlen tartalom, ősszel és tavasszal még nagyobb küldetéscsomagokat kapunk majd. Természetesen nem kell megelőlegezni a bizalmat az Ubisoftnak, sőt, inkább ne tegyétek. De az a helyzet, hogy nem a Jabba's Gambitért lehet fizetni, hanem a több különböző extráért, amelyek közül ez az egyik. És mivel a legnagyobb DLC tartalmak még a kanyarban sincsenek, egyelőre nem lehet eldönteni, hogy mit ér a Season Pass, a Gold vagy az Ultimate Edition valójában.

Mi azt tanácsolnánk, hogy ha éppen a vásárláson gondolkoztok, akkor csak a Jabba's Gambitért ne áldozzatok a drágább kiadásokra. Ehelyett sokkal jobb ötlet, ha eleve az Ubisoft+-szal estek neki az egyjátékos kalandnak, mert azzal hozzáfértek a bónuszküldetéshez, és nem is kell a teljes árat leszurkolnotok, csak a töredékét. Vagy ha az alapjátékot meg is veszitek, az extrákért inkább akkor fizessetek majd, ha azok már megjelentek és eldönthető, hogy mennyit érnek.


Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár