Nagyon úgy néz ki, hogy tényleg betiltják az X-et Brazíliában

Nagyon úgy néz ki, hogy tényleg betiltják az X-et Brazíliában

Jelen állás szerint Elon Musk közösségi oldalának nincs több keresnivalója a dél-amerikai országban. 

Tovább fokozódik a feszültség Brazília és az X (korábbi nevén Twitter) között. A brazil legfelsőbb bíróság vezetője, Alexandre de Moraes a napokban kikötötte, hogy Elon Musknak, az X főnökének 24 órája van arra, hogy új jogi képviselőt nevezzen ki a közösségi oldal számára az országban, máskülönben be fogja tiltani a platformot. Musk persze szokásához híven elpoénkodta a dolgot, és egy mesterséges intelligenciával generált fotót tett közzé, amelyen Moraes látható, mint „Voldemort és egy sith nagyúr gyermeke” - a fantasztikus kép alább tekinthető meg. Mindenesetre miután Musk nem tett eleget Moraes követelésének, nem kizárt, hogy ténylegesen is ütött az X órája. 

Az X röviddel a határidő lejárta után azt írta, hogy arra számít, hogy Moraes hamarosan elrendeli az oldal felfüggesztését. Erre utal az is, hogy a brazil legfelsőbb bíróság vezetője időközben nemes egyszerűséggel befagyasztotta a Starlink bankszámláit is az országban - számolt be az Engadget. A Starlink a SpaceX műholdas internetszolgáltatását megvalósító projektje, amely mögött szintén a milliárdos Elon Musk áll. 

Brazília és az X vitája nem új keletű. Moraes és Musk között immár hónapok óta megy a harc, miután a bíró arra kötelezte az X-t, hogy blokkoljon bizonyos fiókokat az országban, mivel azok állítása szerint dezinformációkat terjesztenek. Musk ezért „zsarnoknak” és „diktátornak” nevezte Moraest, aki szerinte nem tartja be azokat a törvényeket, amelyekre felesküdött, majd hozzátette, hogy hasonló dolgokra lehet számítani Amerikában is, ha Kamala Harris alelnök nyer a novemberi elnökválasztáson. A milliárdos egyébként évek óta Donald Trump támogatója, úgy tudni, hogy az exelnököt ért merénylet óta anyagilag is támogatja Trumpot.

Fotó: Getty Images 

Kövess Minket!



Gamer szótár