Hollywood folytatja a gyalázást, rendezőt és forgatókönyvírót kapott az Űrgolyhók 2

Hollywood folytatja a gyalázást, rendezőt és forgatókönyvírót kapott az Űrgolyhók 2

A Frozen sztárja (Olaf hangja) és az Annie-díjas színművész elárulta, hogy ő írja a régóta várt folytatás sztoriját.

A kanadai Fan Expo nem a világ legnagyobb eseménye, de egy-két érdekesség azért mindig kiderül ott Hollywooddal kapcsolatban. Például nem olyan rég megtudtuk azt is, hogy a Deadpool színésznője egy DC szerepet tart a legnagyobb álmának, és ez akár még össze is jöhet neki.

Most pedig egy másik érdekességről is beszámolunk nektek. A rebootok és a folytatások korában a tengerentúlon ugyebár a filmstúdiók számára semmi sem szent, tehát nem érdemes meglepődni azon, hogy szó esett már egy új Pengéről (Blade) – bár Ryan Reynolds miatt lehet ez nem valósul meg –, továbbá nekiláttak az Csupasz pisztoly (The Naked Gun) remakenek is, de már az Űrgolyhók (Spaceballs) folytatásáról is lehullott a lepel. Ez utóbbi szintén már az előkészítési fázisban tart, sőt, az Expo alkalmával Josh Gad azt is elárulta, ő kapta a nemes feladatot, hogy összerakjon egy forgatókönyvet a második felvonáshoz.

A Mel Brooks, Ronny Graham és Thomas Meehan által írt és Brooks által rendezett 1987-es Űrgolyhók az eredeti Star Wars-trilógia klasszikus paródiája. Az Űrgolyhók főszereplői között találjuk Bill Pullmant, a néhai John Candyt, Daphne Zunigát, és Rick Moranist is – utóbbi Darth Vader egyik pancser alteregóját keltette életre zseniális módon. Bár a film megjelenésekor viszonylag közepes kritikákat kapott, hamar kultikus klasszikussá vált, és az évek, évtizedek során hatalmas rajongótáborra tett szert. Az Űrgolyhók számos más alkotásra is hatással voltak, a Robot Chickentől kezdve az élőszereplős sitcomokig, mint például a The Goldbergs.

Elfeledett sorozat

Talán kevesen tudják, de 2008-ban Brooks és Rainer Soehnlein már összerakott egy folytatást az Űrgolyhóknak. A The Animated Series alcímet viselő projekt a G4-en és a Super Channelen mutatkozott be. Bár a szériában a klasszikus karakterek és számos visszatérő színész is szerepet kapott, köztük Rivers és Zuniga, minden egyes epizód egy másik popkultúrális alapmű paródiájaként szolgált, beleértve a Jurassic Parkot, a Harry Pottert és még a Pókembert is. A sorozatot aztán többször is el kellett halasztani, mielőtt végül adásba került volna, és összesen csak 13 epizódot vetítettek le az első évadban. Nem sokkal később pedig a feledés homályába veszett ez a koncepció.

Júniusban aztán bejelentették, hogy Gadot szerződtették le az Űrgolyhók folytatásának főszerepére, miután megállapodott az Amazon MGM stúdióval a projekt vezetéséről. Gadra Mel Brooks mellett producerként is számítanak, ráadásul még a forgatókönyvet is neki köszönhetjük majd. A rendezői széket pedig Josh Greenbaum kapta meg, aki az utóbbi években olyan alkotásokat dirigálhatott, mint a Kivert kutyák, Will & Harper.

Ezeket olvastad már?

Az Űrgolyhók 2-nek jelenleg még nincs megjelenési időpontja.

Kövess Minket!



Gamer szótár