Star Wars Outlaws: Ezért nem lövöldözhetsz szabadon speederezés közben

Star Wars Outlaws: Ezért nem lövöldözhetsz szabadon speederezés közben

GTA-szerű lövöldözések űrmotorozás közben nem várnak a Star Wars Outlawsban, de azért mutatunk egy egyszerű taktikát, amivel ez a probléma megkerülhető.

A Star Wars Outlawst az első nyílt világú játékként marketingelték a messzi-messzi galaxist megidéző programok között. Ezzel az állítással lehet egyetérteni meg nem is – mi a tesztünkben nem tettük. Ettől függetlenül kár lenne letagadni, hogy sok helyen ad a korábbiakhoz képest nagyobb szabadságot a játék, a speeder bike-kal történő közlekedés pedig csak felteszi az i-re a pontot.

Akár az Akiván, akár a Tatooine-on, akár a Tosharán szeretnénk eljutni A-ból B-be, elengedhetetlen eszköz lesz a lebegő rakétamotor. Az viszont már a legelső kipróbálásakor szembetűnő lehet, hogy nem lövöldözhetünk ezt használva úgy, mintha valami GTA-ban lennénk. Persze kicsit tovább játszva a játékot ez nem tűnik akkora érvágásnak, azért mégiscsak furcsa, hogy a fejlesztők ezt nem engedik. De mint azóta az egyik vezető dizájner, Fredrik Thylander kifejtette a GamesRadarnak, ennek a limitációnak nagyon egyszerű és érthető oka van:

„A Star Wars filmekben speederes üldözések vannak, üldöznek. Kikerülheted őket, elmenekülhetsz, aztán megpróbálhatod felrobbantani az ő speedereiket vagy egy fának vezetheted őket – főleg az eredeti trilógiában voltak ilyenek, ha emlékszel rá. Olyan mechanikát akartunk, ahol az üldözést tapasztalhatod meg ahelyett, hogy úgy éreznéd, motorozol és rátámadsz emberekre.”

Egyébként Kay nem teljesen védtelen ilyenkor sem, mert a Red Dead Redemptionből ügyesen lenyúlt Adrenaline Rush-sal egyszerre több ellenfelet kiiktathat a speederén ülve. Hagyományos lövöldözős akcióra viszont nincs lehetőség, az imént említett játékmechanika pedig csak korlátozottan használható.

Viszont ha nagyon szeretnél speederes ellenfelekkel harcolni, akkor jó taktika lehet az alábbi Reddit-posztban bemutatott trükk. Ugyanis ahogyan neked, úgy az NPC-knek sincsen biztonsági öve a játékban, szóval könnyen elérhető, hogy nagy sebességgel lerepüljenek a speederről és meghaljanak. Ez pedig nem csak effektív, még vicces is:

My Favorite Thing to Do
byu/DeathStalker131 inStarWarsOutlaws

Kövess Minket!



Gamer szótár