Egy könyv buktathatta le a Dragon Age The Veilguard megjelenési dátumát

Egy könyv buktathatta le a Dragon Age The Veilguard megjelenési dátumát

Ceruzával már beírhatjátok a naptáratokba, hogy mikortól lesz játszható a Dragon Age: The Veilguard.

Az EA és a BioWare hónapok óta rendszeresen jobbnál jobb hírekkel jelentkezik a Dragon Age: The Veilguard kapcsán. Pár héttel ezelőtt például elárulták, hogy a kiadó sokat kritizált digitális boltja nem fog kelleni ahhoz, hogy Steamen élvezzük a dark fantasy RPG-t. Sőt, ha ez sem lenne elég, akkor úgy készülnek, hogy Steam Deck kompatibilis legyen a program, hátha a Baldur's Gate 3-hoz hasonlóan ezt is magukkal szeretnék vinni a játékosok mindenhová.

A legújabb remek hírt azonban már nem szándékosan leplezték le, hanem teljesen véletlenül. Történt ugyanis, hogy a tervezettnél korábban bukkant fel a művészeti koncepciókat tartalmazó könyv egy áruházban. Az azóta eltávolított bejegyzés pedig nem mást árult el, mint a játék lehetséges megjelenési dátumát – írja a TheGamer.

A The Art of Dragon Age: The Veilguard című kiadványt egy sasszemű rajongó, a Twittteren Hrungry néven megtalálható felhasználó szúrta ki. A Dark Horse nevű bolt ennek a kiadását 2024. október 30-ra datálta, és mivel egyáltalán nem szokatlan az ehhez hasonló könyveket a játék megjelenésének napjától kezdve értékesíteni, meglepődnénk, ha ezzel most nem a játék érkezésének napját fedték volna fel még azelőtt, hogy a kiadó vagy a fejlesztők erre készen álltak volna.

A Dragon Age: The Veilguard pontos megjelenési dátuma egészen eddig ismeretlen volt. Az EA és a BioWare hivatalos kommunikációja alapján valamikor ősszel szeretnék kiadni, 2023 harmadik negyedévében – ez alapján legkésőbb október 31-én kell megjelenjen a program. De a megbízható forrásnak tekinthető Jeff Grubb is arról beszélt korábban egy podcastban, hogy egy október végi megjelenés tűnik reálisnak. Persze a videójáték-iparban soha semmire nincs garancia, ezért egyelőre csak ceruzával írjátok fel ezt az infót a naptáratokba.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár