Nagy akadályt gördített el az EA a Dragon Age The Veilguard elől

Nagy akadályt gördített el az EA a Dragon Age The Veilguard elől

Az EA láthatóan mindent megtesz azért, hogy semmilyen külső ok ne álljon a termékük és a játékosok közé.

Valószínűleg senkit sem kell győzködni arról, hogy annál kevesebb idegesítő videójátékos élmény létezik, mint amikor megveszel egy játékot egy platformon, de a kiadó saját digitális boltja is kell hozzá, hogy elinduljon. Talán csak az rosszabb az ilyen jellegű követelményeknél, amikor az implementációt nem képesek rendesen megoldani, így végső soron el sem indul a súlyos tízezrekért megvett program.

Szerencsére a 2010-es évek rákfenéje egyre kevésbé okoz gondot, mióta a kiadók rádöbbentek, hogy ott kell lenniük a Steamen, ha profitot akarnak csinálni. Ugyanis emiatt szépen, lassan vesznek vissza az eredeti elképzelésből, a tolakodó megoldásokból, így egyre simábbá téve az élményt. Azt viszont nem gondoltuk volna, hogy az összes nagy kiadó közül pont az Electronic Arts lesz az, amelyik egyszer úgy dönt, hogy egy játékánál teljesen elengedi a saját platformját, ha Steamen vásárolunk. Már pedig ez nem álom, hanem a valóság: a BioWare tegnap bejelentette, hogy a Dragon Age: The Veilguard steames verziójához nem fog kelleni az EA app. Mondanunk sem kell, az internet népe a hír hallatán rögtön pezsgőt bontott, annyira megörült.

De nem ez az egyetlen jó hír a Dragon Age: The Veilguard kapcsán. A BioWare ugyanis azt is hozzátette, hogy a Steamen natívan futó játékot a Steam Decken is tolhatjuk majd, így bárhol, bármikor tehetünk egy kicsit a virtuális fantasy világ megmentése érdekében. Szóval most már tényleg csak az a kérdés, hogy a The Veilguard lesz-e annyira jó, hogy játszani is akarjanak vele a tömegek, hiszen az EA láthatóan mindent megtesz azért, hogy semmilyen külső ok ne álljon a termékük és a játékosok közé.

Arról olvastál már, hogy a Baldur's Gate 3 szexhangjaiért felelős színész is benne lesz a Dragon Age: The Veilguardban?

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár