AAA-s játékokkal debütálhat a Nintendo Switch 2?

AAA-s játékokkal debütálhat a Nintendo Switch 2?

Felettébb úgy fest, hogy a kiadók ezúttal komolyabban veszik a Nintendo konzolját, mint az eredeti Switch 2017-es debütjekor tették.

Tavasszal folyamatosan szivárogtak az információk az évek óta pletykált Nintendo Switch 2-ről. Már kiderült, hogy mikor kaphatjuk meg a Nintendo következő konzolját, hogy ki gyárthatja a legfontosabb alkatrészeit és mik is lesznek benne pontosan. Sőt, még a joy-conok átalakításával kapcsolatban is hallottunk pár érdekességet. Aztán jött májusban a cég előző negyedéves pénzügyi beszámolója, amiben maga Furukava Suntaró, a Nintendo elnöke jelentette be, hogy ebben az üzleti évben lerántják a leplet az utódról – ki ne szeretne egy klasszikus „a bejelentés bejelentése” dumát?

Remek kérdés, hogy erre mikor kerül sor, hiszen a júniusi Nintendo Directen egy árva szót nem szóltak az új konzolról, az augusztusi Gamescomot pedig messziről elkerülik idén. Állítólag jelenleg az a terv, hogy 2025 első hónapjaiban jelentik be a masinát, aztán ki tudja? De amíg arra várunk, hogy végre mondjanak valamit a várva várt Switch 2-ről, addig kénytelenek leszünk beérni egy újabb pletykával, ami ha igaz, jelentősen befolyásolhatja majd az elkerülhetetlen leleplezést követően az elvárásokat.

Az Insider Gaming ugyanis azt írja Paul Gale-re hivatkozva, hogy nem csak a Nintendo készül ezúttal érdekes és nagy játékokkal a konzol megjelenésére, hanem mások is. Az eredeti Switch 2017-es kiadásakor senki sem számított rá, hogy a Wii U után sok vizet zavar majd a legendás japán konzolgyártó a piacon. Emiatt sokáig a két legjobb játék a platformra a házon belülről érkező The Legend of Zelda: Breath of the Wild és Mario Kart 8 Deluxe voltak. De amennyire szépek, jók voltak ezek a programok, a klasszikus AAA kínálata nagyon hiányzott. Viszont ha most Gale igazat beszél, akkor az azt jelenti, hogy a kiadók és a japánok is tanultak ebből:.

„Néhány külsős fejlesztő, akik a 2017-es E3 idején nem számítottak rá, hogy a Switch olyan felkapott lesz, amilyen, és ezért nem volt rá AAA-s játékuk sem a megjelenéskor, sem a műsor alatt, most azon dolgozik, hogy a Nintendo következő rendszerének érkezésekor nagy megjelenéseik legyenek rá. Az NS2-n lesz néhány korai, jelentős port, párhuzamos megjelenés és exkluzív is.”

Az remek kérdés, hogy milyen játékokról van szó. De ha már a Microsoft tavaly annyit győzködött mindenkit, hogy hajlandóak kiadni a Call of Duty-t a platformra, időszerű lenne ezt bizonyítani.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár