A 22 perces Dragon Age: The Veilguard gameplay megosztotta a rajongókat

A 22 perces Dragon Age: The Veilguard gameplay megosztotta a rajongókat

Már csak hetekre vagyunk az év egyik legjobban várt akció-RPG-jének a megjelenésétől.

Ahogy közeledünk a Dragon Age franchise legújabb részének, a The Veilguardnak a debütálásához, a játékot fejlesztő BioWare egyre több minden oszt meg a projekttel kapcsolatban, így csigázva fel a várakozó tömeget – amire szükség is van a szörnyű bejelentő előzetest követően. A Baldur's Gate 3 tavalyi elképesztő sikere után magas lécet kell megugornia a játéknak, de egyesek már most a széria legjobbjaként emlegetik, ami bizakodásra ad okot. Mostanra számtalan dolog kiderült róla, többek között az, hogy rajtunk fog múlni a meztelenkedés mértéke, de a minap közzétett vaskos gameplay végre valódi betekintést nyújt a Dragon Age: The Veilguard világába.

A régóta várt akció-RPG-hez egy 22 perces játékmenet videó érkezett, melyben többek között az egyik csapattárs, Davrin küldetését figyelhetjük meg. Ezalatt jobban megismerhetjük a harcrendszert, és láthatjuk, hogy a karakterek miként képesek együttműködni, de részben a felfedezés menete, a frakciók boltjainak fejlesztése és a küldetések is bemutatásra kerültek. Utóbbival kapcsolatban pozitívum, hogy a fejlesztők állítólag igyekeznek nem sablonküldetésekkel untatni a játékosokat, ezzel izgalmasabbá téve a feladatok elvégzését.

Mindez szép és jó, azonban azt nem állíthatjuk, hogy maradéktalanul lenyűgözte az érdeklődőket. Annak ellenére, hogy a gameplay alapján egy jó játékról van szó, nem sikerült megfognia a potenciális játékosokat annyira, hogy elengedjenek olyan zavaró tényezőket, mint például bizonyos karaktere kinézete és az animációk, valamint a sokak által vitatott harcrendszer.

Egyelőre a véleményünk megalkotásánál csak az eddig közzétett néhány felvételre alapozhatunk, ezért is lesz nagy jelentősége az első kritikáknak, melyek végre átfogóbb képet adnak majd a játék végső állapotáról. A megjelenésre október 31-én számíthatunk.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár