A Dragon Age The Veilguard lesz a széria legjobbja?

A Dragon Age The Veilguard lesz a széria legjobbja?

Mark Darrah – a BioWare egykori vezető producere – szerint szórakoztatóbb harcokat ígér a Dragon Age: The Veilguard.

A Dragon Age: The Veilguard első előzetese, de még első játékmenet videója sem győzte meg a rajongókat arról, hogy érdemes erre a folytatásra várni. Nem osztozik azonban ebben a véleményben a BioWare egykori vezető producere, Mark Darrah. Darrah 2020-ban hagyta ott a stúdiót, de tavaly tanácsadóként visszatért, hogy segítse a projektet. Gondolatait pedig nem volt rest megosztani a médiával sem. Nemrég ugyanis a Game Informerben számolt be a sorozat következő epizódjáról és annak egyik nagy változásáról – mondandóját a Games Radar foglalta össze.

Az interjú talán legvitatottabb pontja az lesz, hogy Darrah szerint „ez a legjobb Dragon Age játék, amivel valaha játszott”. Valljuk be, ezek nagy szavak, de mire alapozza a veterán? Nos, az egyik ok az lehet, hogy szerinte most sokkal jobban eltalálták az arányokat a történetvezetés és a harc között.

„Sajnos az előző Dragon Age játékok abba a kategóriába estek, ahol a harcot nem túl rosszként lehetett volna jellemezni. Viszont ebben a játékban a harcok valóban szórakoztatóak lettek, és közben megmaradt olyannak, amilyen mindig is volt. Rookon, a karaktereden van a hangsúly, de továbbra is hozzáadódik a harci élményekhez az a kontroll és karakter, ami a csapatod többi tagjától jön.”

Ezeket olvastad már?

A Dragon Age: The Veilguardban immáron nem négyfős csapattal rohangálhatunk majd, mint az előző részekben, mert Rookot ezúttal csak két társa kísérheti el egyszerre – hasonlóan például a Mass Effecthez. Ennek ellenére Darrah úgy gondolja, hogy a folytatással a BioWare visszatér a franchise gyökereihez. „Ebben visszatértünk a gyökereinkhez a karakterközpontú történetvezetés és a szórakoztató harc terén, de közben nem kötöttünk kompromisszumot sem” – magyarázta az egykori producer. Mi pedig kíváncsian várjuk, hogy tényleg így lesz-e.

A Dragon Age: The Veilguard valamikor idén érkezik PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re.

Kövess Minket!



Gamer szótár